Hyr ut din stuga på Stugknuten

Vi har gjort uthyrningsprocessen enkel, smidig och trygg. Du lägger enkelt upp din annons på vår hemsida och all kommunikation med gästen sköts via vår plattform. Du betalar endast för när din stuga blir uthyrd och hyran betalas direkt in på ditt bankkonto när gästen har checkat ut. Provisionsavgiften ligger på 12 procent av hyran och i detta ingår vår säkra boknings- och betaltjänst, support vid problem och en extra stugförsäkring via Omocom. Din gäst får en trygg bokning och i de flesta fall ingår även ett extra reseskydd via deras kort.

Detta ingår:

  Annonsering
  Avtal & Försäkring
  Säkrad betalning
  Support
Kampanj!
Just nu bjuder vi på extra exponering i stugsök i 3 månader.

Varför Stugknuten

4 veckor

Stugknuten förmedlar mer än 20 000 veckor åligen –med ett snitt på 4 veckor för varje stuga.

98%

98 % av våra uthyrare skulle rekommendera oss till en vän.

1,3 Miljoner

Över 1,3 miljoner besökare per år.

Hur fungerar Stugknuten?

1. Skapa din annons

Allt börjar med att du skapar din annons med text och bilder, när du är klar skickar du den för granskning. Efter din annons är granskad börjas annonsen visas för besökare.

2. Gäster tar kontakt

Stugknuten har ingen direkt bokning eller liknande utan allt en uthyrning börjar alltid med att gästen hör av sig till dig genom att skicka ett enkelt meddelande via vår meddelandetjänst. Här har du möjlighet att föra en konversation med gästen och lära känna gästen lite bättre innan du går vidare med att ge gästen en möjlighet att boka.

3. Erbjud gästen att få boka din stuga

När du vill erbjuda gästen att boka din stuga så skickar du ett bokningserbjudande till gästen. Ett bokningserbjudande innehåller datum för ankomst och avresa, total hyra för perioden, avbokningspolicy mm. Gästen accepterar erbjudandet genom att betala hela hyra med betalkort. Vi betalar ut hyran minus vår avgift på 12% till ditt bankkonto när gästen checkat ut.

Vanliga frågor

Är det jag som bestämmer hyressättning och lediga tider?

Ja

Finns det något krav på antal veckor som stugan ska hyras ut?

Nej

Några krav på vilka veckor som ska hyras ut?

Nej

Är det jag som bestämmer vem som får hyra?

Ja, du väljer vilka gäster du erbjuder att boka.

Vem skriver avtalet med hyresgästen?

Avtalet är direkt mellan uthyrare och gäst, vi står för tekniken och betallösningen som är en trygghet för både uthyraren och gästen.

Kostar annonsering ingenting?

Nej men hittar du gäster via oss måste du göra bokningarna i vårt system där vi tar 12% av hyran, det är där vi får betalt. Får du inte uthyrt via oss så kostar det inget. Det är inte tillåtet att ta med sig en gäst du hittar via oss och göra en affär utanför vårt system.

Några ytterligare avgifter för förmedlingstjänsten förutom provisionen?

Nej, vi tar inga ytterligare avgifter.

Har ni någon städservice och vad kostar den? Avsyning?

Nej, vi har inte några sådana tjänster. Stugknuten.com är en digital förmedlingstjänst.

Vanliga frågor »

Stugknutens support »