Summering 2021

Summering 2021

Tack alla uthyrare och gäster för ännu ett fantastiskt semesterår! Trots fortsatta restriktioner och pågående pandemi har semester i Sverige blomstrat. Vi ser att bokningsmönstret fortsatt är förändrat sedan innan pandemins start, fler bokningar med kortare framförhållning, större efterfrågan på tydlig avbokningspolicy och många fler svenska semesterfirare, detta speciellt tydligt under sommarmånaderna. Under 2021 har antalet bokningar som slutar i avbokning minskat, även om det fortsatt är högre än det varit. 

Stugknuten 2021

Under den gångna hösten har stort fokus här på Stugknuten legat på att utveckla och förbättra vår tjänst. Hand i hand med detta har vi välkomnat nya kollegor med den kompetens som gör det hela möjligt. Vi har under året startat upp våra sociala kanaler, facebook och Instagram som fortsatt är under uppbyggnad och som vi ser kommer att utvecklas i det håll som är önskat av våra användare. 

Uppstart 2022

Januari börjar att närma sig sitt slut och vi vill tacka er alla för en strålande start. I vårt hemlän Jämtland har Januari belastats med storm och oväder, men fjällen ligger vackert vita och lockande. Trots mycket regn och milda grader bjuder jämtlandsfjällen på rikligt med snö, Vemdalen rapporterar 60cm snödjup medan Bydalen erbjuder fulla 70cm. 

Fjällorterna ligger i topp bland de besökta orterna under dessa månader. Många besöker i år Sälen, Åre och Vemdalen. Vi hoppas att ni även hittar till snösäkra Gräftåvallen, Tänndalen och Ramundberget. 

Mönstret är detsamma som tidigare år, många börjar att längta efter sommaren och planerar sin ledighet i god tid. Vi ser ett ökat intresse på orter som Gotland, Öland, Västkusten och Skåne.

Populäraste sökningarna December 2021

1.  Sälen
2.  Gotland
3.  Åre
4.  Öland
5.  Västkusten
6.  Dalarna

Mest sökta län December 2021

1.  Gotlands län
2.  Skåne län
3.  Dalarnas län

Antalet utländska besökare är fortsatt mindre än tidigare år, det minskade antalet besökare från utlandet kan vi se är relaterat till rådande pandemi och dess reserestriktioner. I dagsläget och under tidigare kvartal är cirka 85% av våra besökare från Sverige. 

Vi har under de senaste 30 dagarna haft 204 000 unika besökare på sajten, ökningen av antalet besökare resulterar också i ett större antal förfrågningar och bokningar. 

De bokningar som skapas via vår betaltjänst har under 2021 ökat med över 100%, detta gentemot antalet bokningar i systemet under 2020. Vi tror på vår produkt och är mycket glada att se att gästerna uppskattar tryggheten som kommer med en S-märkt bokning på det sätt vi inför lanseringen 2018 förutspådde. 

Under 2022  har vi som mål att utveckla och förbättra tjänsten ytterligare och hoppas att ni alla, värd som gäst följer med oss på resan.

Mangopay
Stripe
BankID
Visa MasterCard
Omocom