Summering 2020

Tack alla uthyrare och gäster för ännu ett fantastiskt semesterår! Trots pandemin har vi haft ett rekordår och även om det är tråkigt att inte kunna ta den där utlandsresan upplever vi att allt fler uppskattar Sverige då vi nu tvingats lägga vårt upptäcktsresande närmre hemma. Vi ser att bokning mönstret förändrats över det gångna året, fler bokningar med kortare framförhållning, större efterfrågan påtydlig avbokningspolicy och många fler svenska semesterfirare, detta speciellt tydligt i somras. Under våren kom många avbokningar in, inom ramarna för avbokningspolicyn men också många sena avbokningar alla på grund av pandemin. Vi kan under hösten och början av vintern se att färre bokningar avbokas.

Stugknuten 2020

Under det gångna året har stort fokus här på Stugknuten legat på att utveckla den nya hemsidan som släpptes under September månad. Med den nya sajten ser vi att fler stannar längre på sidan och att man under den tiden besöker fler annonser än man gjort tidigare år. Allt fler besöker sidan via sina mobiler och vi har under det gångna året sett över möjligheterna till en så bra mobilanpassad sida som möjligt. Detta är ett arbete vi kommer att ta med oss in i 2021 där vi även har som mål att utveckla användandet av våra sociala medier.

Januari 2021

Januari har passerat och vi tackar för en strålande start. Krispigt vinterväder runtom hela landet och dagsljuset stannar allt längre för var dag. Dagen har sedan det var vintersolstånd (21 Dec) blivit 2 tim och 14 min längre.

Fjäll Orterna ligger fortsatt i topp bland månadens populäraste sökningar. Flest sökningar har vi på Sälen, Åre och Vemdalen. Vi hoppas för alla gäster att den stora snömängd som i dagsläget ligger i Jämtlandsfjällen får stanna långt in på vårkanten.

Samtidigt märker vi att allt fler börjar att längta efter sommar och varmare dagar då orter som Gotland, Öland, Västkusten och Skåne ligger tätt efter ovan nämnda fjällorter.

Populäraste sökningarna Januari 2021

1.  Sälen
2.  Åre
3.  Vemdalen
4.  Gotland
5.  Öland
6.  Västkusten
7.  Idre
8.  Skåne
9.  Österlen
10.  Lofsdalen
11.  Funäsdalen
12.  Björnrike
13.  Grövelsjön

Mest sökta län Januari 2021

1.  Gotlands län
2.  Skåne län
3.  Dalarnas län

Unika besökare på hemsidan under Januari månad är 236 000 stycken.

Antalet utländska besökare är fortsatt mindre än tidigare år, det minskade antalet besökare från utlandet kan vi se är relaterat till rådande pandemi och dess reserestriktioner. Besökare från Tyskland och Norge minskar med nästan 60% medan Danmark och Nederländerna minskat med 40 - 50%.

Trots denna stora minskning ökar totala antalet besökare gentemot föregående år, detta tack vara våra inhemska besökare.

Ökningen av antalet besökare resulterar också i ett större antal förfrågningar och bokningar. Antalet förfrågningar har i jämförelse med samma period föregående år (2020) ökat med över 40%. De bokningar som skapas via vår betaltjänst har ökat med hela 50%.

Stugknutens betaltjänst - S-märkta stugor

Vår märkning för S-märkta stugor finner ni i annonsen.S-märkningen gör det extra enkelt och säkert att hyra en stuga för semestern. Tjänsten innebär mångafördelar.

1.  En enkel affär med ett tydligt avtal där alla villkor framgår. Avtalet sparas ibokningssystemet och du hittar dem enkelt som inloggad.
2.  Trygg betalning med kort. Du betalar vid bokningstillfället och uthyraren får betalt först vid vistelsens slut. Hyran står under tiden på ett konto i gästs namn hos vår betalningsförmedlare. Att pengarna hanteras av en oberoende part är bra om något problem skulle uppstå kring bokningen.
3.  Extra reseskydd via banken. När betalning sker via bankkort ingår i de flesta fall ett extra reseskydd från gästs bank. I detta brukar exempelvis avbeställningsskydd och olycksfallsförsäkring ingå. Kontakta din bank för exakt information om vad som gäller för ditt bankkort.
4.  Möjlighet till kompensation om stugan inte motsvarar vad du och uthyraren kommit överens om, till exempel om:
    - Du inte får tillgång till boendet på utsatt datum.
    - Läget inte motsvarar vad som utlovats.
    - Storleken inte stämmer överens med objektsbeskrivningen.
    - Fel antal bäddar.
5.  Support från vår kundtjänst om du har frågor eller funderingar som rör din bokning.

Från ett snötäckt Jämtland önskar vi er många trevliga sportlovs upplevelser kommande månad. !

Mangopay
Stripe
BankID
Visa MasterCard
Omocom