Högsäsongen 2022 är igång

Äntligen vankas det sommar och semester, och oj vad vi har längtat! 

Detta är den mest hektiska tiden på Stugknuten men också vår absoluta favorit. Vi har aldrig så mycket kontakt med såväl gäster som uthyrare och vi älskar att få en glimt av er semester. Allt som oftast är semester på en ny spännande ort fantastiskt, men ibland sker det dock att problem uppstår under semestern som skulle bli perfekt vilket såklart känns otroligt tråkigt, även då finns vi här. 

Gäst eller värd, tveka aldrig att kontakta oss när problem uppstår!

Vi har inför sommaren skapat denna artikel för att hjälpa er som gäst eller uthyrare att i bästa möjliga mån undvika missförstånd och missöden under dessa härliga semesterveckor. 

    - Var tydlig i er kommunikation med gäst / värd. Vart ligger stugan, finns det grannar, hur långt är det till närmsta bad / affär eller liknande. 
    - Inför bokning fundera över vad som är viktigt för er och ställ frågan till värd, förutsätt inget som inte är uttalat. 
    - Finns få bilder, efterfråga fler. 
    - Har ni små barn / allergier / skador eller liknande som kan påverka vad ni efterfrågar i ett boende informera värd om detta och ställ de frågor som är relevanta. 
    - Finns det på orten risk för, vattenbrist, eldförbud eller liknande informera gäst om detta innan bokning eller inför deras vistelsens start.
    - Har ni en pool eller annat bad, studsmatta eller liknande var noga med att instruktioner för detta medföljer. Skulle det av någon anledning inte vara möjligt att nyttja, informera era gäster om detta så snart som möjligt. 

Kort sammanfattat - låt inget vara en överraskning, som regel slutar det i större besvikelse. 

Efter avslutad vistelse kan ni som gäst lämna ett omdöme

Omdömen är ett bra sätt för gäst att ge värd feedback. Observera att värd endast kan besvara befintliga omdömen. Så här fungerar omdömen:

1.  Vid utcheckningen kommer vi att uppmana gäst att lämna ett omdöme. Detta börjar med att lämna stjärnor för vistelsens olika delar. 
2.  Du måste inte lämna ett omdöme, men det är mycket uppskattat av såväl värd som kommande gäster.
3.  Omdömen publiceras först efter det att vi på stugknuten granskat det och kontrollerat att det skrivna ligger inom ramen för vår policy. 
4.  Alla omdömen är offentliga, vill ni istället lämna privat feedback rekommenderar vi er att skriva ett meddelande direkt till värd i er tidigare konversation. 
5.  Efter lämnat omdöme har värd möjligheten att besvara detta omdöme. Det är sedan inte möjligt att fortsätta konversationen. 

När ni skriver ert omdöme eller ert svar, var alltid noga med att hålla en god ton. 

Ibland sker det att negativa omdömen kommer in, som värd är det viktigt att se all feedback som konstruktiv och vi uppmanar gäster att endast lämna konstruktiv kritik. 

Omdömes-funktionen bygger på ens egna erfarenhet och ärlighet. Eftersom både omdömen från värd och gäst publiceras på annonsen uppmanar vi er återigen att hålla god ton. Omdömen som publicerats raderas aldrig av oss på Stugknuten då de redan blivit godkända vid publicering. 

Vill du som värd eller gäst radera ert omdöme går detta självfallet bra. 

Uppskattat att få med i sitt omdöme;

    - Hur var er dialog med värd? 
    - Var det något som gjorde vistelsen extra speciell? 
    - Rekommenderar ni detta boende till andra ? 
    - När ägde vistelsen rum, månad, vistelsens längd. 

Mangopay
Stripe
BankID
Visa MasterCard
Omocom