#36407 - on Stugknuten.com since 2024-02-15
 6 beds
 95
 4550 - 12600 SEK/week

Mysig fjällstuga med avskilt läge,nära skidområden

This accommodation is covered with S-certification for enhanced security

Stugknuten S-certification means that your landlord has chosen to provide you with as secure a transaction as possible. This accommodation must be paid for when you make your booking, but the rent is not actually paid out to your landlord until you have checked out. This extra security only applies if your booking and payment is made via Stugknuten.  
Read more here

Välkomna att hyra vår mysiga fjällstuga i Foskvallen med närhet till Fjätervåla och Idre Fjäll. Stugan har ett insynsskyddat läge med naturen och fina vyer som närmaste granne. Stugan är en klassisk fjällstuga i modern tappning på cirka 100 kvadrat med tillhörande relaxavdelning och bastu. Stugan är renoverad invändigt och utbyggd, i olika tappningar de senaste åren.

Från stugan tar det med bil till Fjätervåla ca 10 minuter att åka, till Idre Fjälls nordbackar även det ca 10 minuter, medan det till Idre Fjälls och Idre Himmelfjälls centrumanläggningar tar cirka 15 respektive 20 minuter.

Det här är boendet för er, som uppskattar ett avskilt läge med hög mysighetsfaktor, och som kan tänka sig en kortare biltur till skidanläggningarna i närområdet. Har man barn, finns det utanför stugan, stora ytor att leka på och under sommaren finns fotbollsmål och många andra leksaker att låna, under vintern finns pulka och snowracers att låna för åk i vår egen backe som leder upp till stugan, på vår privata väg.

Utanför stugan är det bara och sätta på sig längdskidorna och åka fritt i naturen, eller ansluta till någon av lederna som går förbi Foskvallen, och som leder mot Idre, Särna, samt Lofsdalen.

Stugan består av ett större sovrum med dubbelsäng.
Två mindre sovrum, ett med två stycken enkelsängar och ett med en våningssäng. Totalt 6 sängplatser inne i huvudstugan, med möjlighet till en sängplats till, då extrasäng (fällbar gästsäng) finns att tillgå och kan sättas upp, vid behov.
Planlösningen mellan kök och vardagsrum är öppen, och vardagsrummet består av en ny stor soffa, samt en fåtölj, och här finns också en mysig braskamin att värma sig vid. Köket är modernt inredd med de mesta moderna tillhörigheter som kan önskas, bland annat diskmaskin och mikrovågsugn.
Köksbordet har plats för 6 personer, med möjlighet till 8 platser (barnstolar i form av en IKEA Antilop samt en klassisk tripp trapp stol finns att låna vid behov), om kanterna utnyttjas, och extrastolar finns att sätta in. I direkt anslutning till köket, finns en altandörr, som leder ut till en stor altan i fint solläge, och under sommaren finns här också en paviljong med bord och stolar. Kolgrill sommartid finns att låna.

Två badrum finns, där det ena har ett torkskåp samt separata krokar för möjligheten att hänga upp blöta pjäxor, skor eller vandringskängor. Det andra badrummet har en dusch och tvättmaskin.

I ett friliggande hus finns bastustugan, med tillhörande relaxavdelning samt bastu och dusch. I relaxen finns en däckstol och 2 sköna relaxfåtöljer.

I ytterligare ett friliggande hus finns lillstugan, som ska renoveras under sommaren 2024, och därefter finns att tillgå vid uthyrning inför vintern 2024/25, och därmed finns ytterligare 2 sängplatser att tillgå i form av en dubbelsäng.

Det finns också ett uterum, i direkt anslutning till entrén, med infravärme, TV, och 4 stycken bekväma relaxfåtöljer med bord att sitta i, uterummet används sommar och tidig höst.

TV finns med kanaler från 1-10, samt wifi med obegränsad surf som ingår

Stugan uthyres vanligtvis lördag/lördag eller söndag/söndag eller minst 4 nätter, om inte annat är överenskommet vid bokningsförfrågan

Städning utförs av gästen själv, enligt instruktioner som finns i stugan.

Ved för eldning i kaminen, tillhandahålls av gästen själv.

I stugan finns en stugpärm, med praktisk information om boendet samt tips på utflyktsmål i närområdet, på såväl skidor som vandring. Cykelmöjligheter under sommaren finns vid Idre Fjäll, samt att Lofsdalen ligger cirka 45 minuter bort.

Ej tillåtet med rökning eller djur.

Ej tillåtet med laddning av elbil.

Incheckning från klockan 15, utcheckning senast kl 12

Varmt välkommen med bokningsförfrågan.
Stugknuten
Seasons and price range

Price per night from 650 SEK

Price per night to 1800 SEK

Price per week from 4550 SEK

Price per week to 12600 SEK

Sommaren och hösten 2024

Vecka 25-32
800 kr per natt, 5600 kr per vecka

Vecka 33-43
650 kr per natt, 4550kr per vecka

Vecka 44-51
Hyrs ej ut

Vintern 24/25 kommer inom kort
Stugknuten
Amenities
Information
  •  Barbeque facilities – Kolgrill finns sommartid
  •  Broadband
  •  Dogs not allowed
  •  Mobile telephone coverage
  •  No smoking indoors
  •  Outdoor furniture – På altanen sommartid och i Paviljongen, samt loungegrupp utanför bastustugan
  •  Outdoor place (terrace etc) – Stor fin altan med parasoll, och en paviljong på samma altan
  •  Separate bedrooms
  •  TV – TV via parabol, SVT 1,SVT 2, TV 3, TV 4, Kanal 5, TV6,SJUAN,TV 8, Kanal 9, TV10
 Kitchenware
  •  Cooking facilities
  •  Dishwasher
  •  Freezer
  •  Microwave oven
  •  Refrigerator
 Bathroom facilities
  •  Drying cabinet
  •  Sauna
  •  Shower
  •  WC
  •  Washing machine
 Nearby
  •  Cross-country skiing – Möjlighet att åka fritt direkt utanför stugan i fin natur, eller ansluta till leder vid Foskvallen
  •  Downhill skiing (snowboard) – Ca 10 min med bil till Idre Fjälls nordbackar och cykelleder samt till Fjätervåla. 15 minuter till Idre Fjälls centrumanläggning
  •  Golf – Ca 20 minuter med bil till Idre Fjällens Golfklubb
  •  Hiking trails – Närhet till många fina vandringsleder, cirka 10 min med bil till Nipfjället och Städjan
Additional information

A piece of advice to tenants when booking

Stugknuten
Mangopay
Stripe
BankID
Visa MasterCard
Omocom