10 bäddar
 64
 4500 - 5000 kr/vecka

Stuga på strandtomt i Leksand- med roddbåt

För er som vill fira semester tillsammans med vänner, i stor familjekonstellation, över generationsgränser - men kanske ändå ha olika hushåll finns här det perfekta sommarboendet.

Husen ligger direkt vid den fina badsjön Styrsjön och har egen brygga och ostört badande. Det finns även en roddbåt som man kan låna och flytvästar i förrådet.

På tomten finns en vinterbonad Storstuga med rejält och välutrustat kök (nyutrustat 2010), sovrum med ny dubbelsäng för två samt vardagsrum med braskamin och bäddsoffa med plats för ytterligare två personer. Denna stuga har också en altan med matplats och fantastiskt utsikt över och närhet till sjön. Detta hus är 64 kvm. Tvättmaskin, toa och dusch finnes.

På tomten finns även ytterligare tre bostadsbyggnader. Lill-stugan har en kokvrå med två spisplattor och liten ugn samt kylskåp, vask o kaffebryggare för enklare matlagning. I huset finns även en nyköpt är 140 cm bred IKEA-säng dvs plats för två som tycker om varandra. Huset har toalett och dusch och egen veranda med utsikt ner mot sjön och den egna bryggan. Huset är ca 25 kvm stort. Det går att hyra bara denna stuga om Storstugan redan är uthyrt.

I Ungdomshuset finns en våningssäng och i Härbret finns en dubbelsäng. I dessa hus finns inget vatten och ingen toalett. Här måste man vara kompis med de i storstugan och lillstugan - men är ändå lite ifred när man vill.

Utöver detta finns en snickarbod för den som vill köra lite händighetsprojekt. Snickarboden är vinterbonad.
Fiber installerades sommaren 2019 och wifi ingår nu i hyran. Stor, ny smart-tv installerades i storstugan januari 2021.

Detta är ett fantasktiskt sommarställe med bad, fiske, aktiviteter och naturnärhet. Mot slutet av sommaren finns både lingon och blåbär på tomten. Det är bara 6 km till Leksand centrum (Noret) med mataffärer, simhall, sportanläggning och många kulturevents. Sommartid hyrs antingen alla fastigheterna ut eller i undantagsfall bara huvudbyggnaden. Om bara huvudbyggnaden hyrs kan någon annan komma att bo i B-stugan.

På vintern är det endast huvudbyggnaden och härbret som är vinterbonade som hyrs ut. Sammanlagd plats för sex personer. På vintern finns fin längdskidåkning på flera håll relativt nära. Elljusspår och ibland även konstsnöspår finns vid Granberget. Där finns också en trevlig slalombacke lagom för barn. På sjön går det ibland att åka skridskor och ibland att åka skidor beroende på vintervädret.

Vi hyr gärna ut flera veckor i sträck och prioriterar långa hyresperioder och de som vill hyra hela fastigheten har förtur sommartid.

Fastigheten ska lämnas väl städad. Möjlighet att köpa avresestädning via beställning till DalaService finns. Som en del av hyran ingår att klippa gräsmattan(ganska liten gräsmatta) en gång per vecka sommartid.

Ingen rökning får ske i någon av fastigheterna. Bokningen börjar gälla när 20% av hyreskostnaden betalats i samband med kontraktsskrivande. Resterande 80% erläggs 40 dagar innan hyresperiodens påbörjande. Vi har måndag som ut resp inflyttningdag. Utflyttning sker före kl 10, inflyttning efter kl 15.


Vägbeskrivning:
Fås vid bokning
Omdömen

Följande hyresgäster har hyrt denna stuga och skrivit ett omdöme

Katarzyna Fröss-Baron, hyrd 2020
Vi har hyrd alla stugor vecka 26 år 2020. Vi var två familjer med 5 tonåringar. Vi hade en helt fantastisk vecka i lilla stugby. Stugorna ligger fint på inskyddat ställe, insiktsfritt, direkt vid vattnet. Det är grunt i vattnet och optimalt även för mindre barn. Vi badade varje dag, fiskade, paddlade. Barnen bodde i de mindre stugorna och alla kunde ha lite egen tid. Mycket trevligt och hjälpsamt värdpar. Det var trevligt att träffa er Anna och Mikael! Perfekt semesterställe!

Helhetsbetyg

Helen Svenson, hyrd 2019
Vi har haft en helt underbar semestervecka i denna fantastiska lilla ”stugby”. Närheten till ett svalkande bad i sjön är oslagbart och jag kan inte ens räkna gångerna vi badat- helt fantastiskt. Vi nyttjade alla stugor och hade generationsboende i form av familj där sonen hade en kompis med sig plus morföräldrar och en kusin. Alla har trivts fantastiskt bra och vi är överens om att det blir en repris 2020. Värdparet är mycket hjälpsamma och tillmötesgående och vi ger vistelsen toppbetyg!

Helhetsbetyg

Anna Linusson (Värd)
Hej Helen, tack för denna recension - varmt välkomna tillbaka!
Annika Edman, hyrd 2019
Tack för en fantastiskt härlig vistelse i era hemtrevliga hus. Vi fick verkligen uppleva rofylldheten, höra trädens sus. I röda stugor intill sjön bodde vi, bättre plats än så här kan det knappast bli. Mycket trevligt och tillmötesgående Värdpar, kan dem varmt rekommendera. Hit kommer vi gärna igen, inte en gång utan flera! Tack Anna och Mikael!
Anna Linusson (Värd)
Tack Annika - ni är varmt välkomna tillbaka! Tack för att ni tog fint hand om vår stuga. Roligt att ni visade att man kan ha trevligt i vår stuga även i april!
David Grunberg, hyrd 2018
Stugan ligger underbart vackert vid en liten sjö bara 5km från Leksand. Vi trivdes enormt bra och promenerade även i skogarna som ligger helt nära. Stugan passar utmärt för två personer eftersom den har ett sovrum, kök och vardagsrum. Allt är modernt och hemtrevligt. Rekommenderas varmt. Ett stort tack till Anna som ordnade att vi erhöll nyckel trots att vi anlände sent. David
Anna Linusson (Värd)
Tack till dig också David! En exemplarisk hyresgäst!
Säsonger och prisnivåer

Pris per vecka från 4500 kr

Pris per vecka till 5000 kr

Sommar maj- september:
Alla fastigheter: 7500 kr/vecka, wifi ingår
Endast Storstugan med plats för fyra personer 5000 kr/vecka, wifi ingår.
Endast Lill-stugan om Storstugan redan är uthyrd 3000 kr/vecka

Vinter Oktober - april
4500 kr/vecka - huvudbyggnad + 2 sovplatser i Härbret

Kan hyras under längre perioder

Faciliteter
Övrig information
 •  Bredband – Ja - fiber ingår i hyran
 •  Grillmöjligheter
 •  Mobiltelefon täckning
 •  Rökning inomhus förbjuden
 •  Utemöbler – Ja stolar finns till 10 personer.
 •  Uteplats – Altan utanför både storstugan och lill-stugan med utsikt över vattnet
 •  Öppen spis – braskamin
 Köksutrustning
 •  Diskmaskin
 •  Frys
 •  Kylskåp
 •  Matlagningsmöjligheter – Fullutrustat kök i huvudstugan, kokvrå i andrastugan
 •  Mikrovågsugn
 Faciliteter / Sanitärt
 •  Dusch
 •  Tvättmaskin
 •  WC
  Finns i närheten
 •  Badplats (utomhus) – 0 m - egen bygga
 •  Båt (att hyra) – 0 m - roddbåt finns på tomten delas med grannfastigheten ingår i priset
 •  Fiske – 0 meter - viss fiskeutrustning finns att låna i snickarboden
 •  Golf – 15 minuter t Leksands GK och 25 minuter t Tällbergsbyarnas GK 9-hålsbana med fantastisk utsikt finns inom
 •  Längdskidåkning – 5 km t preparerade spår vid Källberget el en dryg mil till Granberget
 •  Minigolf – 8 km t Orsanbadens camping
 •  Simhall – 6 km t simhall i Leksand
 •  Slalom/Snowboard – Drygt 10 km till Granbergsbacken
 •  Tennis – 6 km finns vid idrottsstadion i Leksand
 •  Vandringsleder – Hela skogen är full av stigar
Övrig information

Ansvarig för innehållet i denna annons och för uthyrningen av denna bostad är Anna Linusson. Genomför aldrig en förskottsbetalning av hyra efter endast e-post kontakt.

Våra råd till hyresgästen

Det här är en av många annonser på www.stugknuten.com - stugor i Sverige