Upplev Jul och Nyår i Fjällens Förtrollande Skrud 

Välkommen till Stugknuten, din portal till en förtrollande fjällvärld där hundratals stugor, hus och lägenheter väntar på att göra din jul och nyår minnesvärd. Hyr direkt av ägarna utan krångel – här är din guide till ett oförglömligt äventyr i Vemdalen och dess omgivningar.

Boende för Alla Smaker och Plånböcker

I Vemdalen och dess omnejd, inklusive Storhogna, Klövsjö, och Björnrike, finns cirka 200 stugor till uthyrning via Stugknuten. Med vår sökfunktion kan du enkelt filtrera efter dina önskemål, oavsett om du söker ett prisvärt boende, specifika faciliteter som bastu eller om djur är välkomna.

Aktiviteter för Skidfantaster och Naturälskare

Vemdalen är inte bara en vacker plats, utan också ett paradis för skidentusiaster. Med perfekta backar och omgivande fjäll får skidåkare sitt lystmäte. För de som inte delar skidintresset finns det många andra aktiviteter att utforska, från snöskovandring till isfiske och spännande snöskoteräventyr.

Mångfald i Mat och Nöjen

När hungern smyger sig på efter en dag full av äventyr, behöver du inte leta långt. Vemdalen och dess omnejd erbjuder en mängd alternativ för att stilla dina smaklökar. Från mysiga caféer till traditionella krogar och eleganta restauranger, här finns något för varje gom. Prova lokala specialiteter och njut av fjällens atmosfär.

Fäbod Café & Restaurang: Charmigt café och restaurang med genuin fjällkänsla i Vemdalen by. Serverar lokala rätter och fika.

Pizzeria Al Forno: Populär pizzeria med ett brett utbud av pizza och pasta. Perfekt för en avslappnad måltid.

Björnrikegården Restaurang: En trevlig restaurang vid foten av backarna som erbjuder både svenska och internationella rätter.

Vemdalsskalets Wärdshus: Traditionell och mysig värdshus miljö med fokus på lokala råvaror och smaker.

Vemdalsskalets Högfjällshotell Brasserie: En elegant brasserie på Högfjällshotellet med en modern touch på klassiska rätter.

Storhogna Högfjällshotellet Restaurang: En elegant restaurang med en varierad meny och vacker utsikt över fjällen och en fantastisk inomhusmiljö med deras exklusiva vinterträdgård. 

Vemdalen vs. Större Skidorter – En liten Jämförelse

Vemdalen har alla ingredienser för en fantastisk vintersemester, jämförbart med större skidorter som Åre. På Vemdalsskalet finner ni ca 41 nedfarter för den som är inbiten slalomåkare. Vemdalen är också känt för sina omfattande längdskidspår som slingrar sig genom förtrollande skogslandskap och öppna fjällmarker. Här finns spår för alla nivåer, från nybörjare till avancerade åkare. De välskötta spåren tar dig genom vackra dalgångar och över fjäll, och de är vanligtvis i utmärkt skick under säsongen. 

Med sina vackra omgivningar, varierade boendealternativ och ett brett utbud av aktiviteter, blir Vemdalen som ni förstår en lika imponerande destination för jul och nyår som Åre eller någon annan större ort, men här möter ni också den genuina och lugnande atmosfären då det i regel rör sig mindre folk på denna ort.

Avsluta Året i Fjällens Favn

Sammanfattningsvis är Vemdalen och dess närliggande orter inte bara en plats att hyra boende – det är en destination som omfamnar dig med sin charm och mångfald. Upptäck den magiska atmosfären, skapade av snöklädda fjäll, gnistrande backar och varm gästfrihet. Låt Vemdalen bli din plats för en oförglömlig jul och ett strålande nyår!

Mangopay
Stripe
BankID
Visa MasterCard
Omocom