Stugknuten tipsar - Tandådalen

Är det dags att boka in den årliga skidsemestern?

Oavsett om du önskar besöka de svenska fjällen under julen, nyåret, sportlovet, påsken eller någon annan period av vintersäsongen har du möjlighet att på Stugknuten se över lediga stugor och hus som finns att hyra där du önskar åka. Kanske känns Tandådalen och de välkända Sälenfjällen lockande?  

Tandådalen är ett fantastiskt område som erbjuder allt från varierande skidåkning och underhållning för alla åldrar till trevliga restaurangbesök, mysiga caféer, ett brett utbud av vinteraktiviteter och smidiga förbindelser mellan diverse hållpunkter. Att hyra en stuga i Tandådalen är fördelaktigt då du har närhet till det mesta samtidigt som du har tillgång till allt du kan tänkas behöva inom ramarna av ett par kilometer. 

Oavsett om du vill besöka Sälenfjällen med familj och barn, tillsammans med en partner, dina kompisar eller kollegor kan vi lova dig att det finns något för alla att både se och göra i Tandådalen. Det även om man inte vill åka dit för skidåkning! Fördelen med att semestra i ett fjäll som Sälenfjällen och i en skidanläggning som Tandådalen är också att du har närhet till flera andra fjäll och skidanläggningar precis i närområdet.  Detta gör även att utbudet av stugor, hus och andra boenden att hyra blir väldigt mycket större. Tandådalens område erbjuder stuguthyrning både till höger och vänster, i olika små byar och bostadsområden med olika avstånd till backen. Därmed kan det finnas gott om möjligheter för dig att hitta en passande stuga att boka för att säkra upp din Sälensemester!

Populära områden i närheten av Tandådalen

Har du svårt att hitta lediga stugor och hus att boka i Tandådalen? Det är faktiskt inte helt ovanligt då Tandådalen och Sälenfjällen är väldigt populära besöksorter. Efterfrågan på boenden att hyra vara väldigt hög, detta framförallt under högsäsongsveckorna runt jul, sportlov och påsk. Att det då finns 4 andra skidanläggningar att vända sig till för boende i närområdet kan förenkla sökprocessen. 

Du har som sagt inte bara Tandådalen att vända dig till, utan med bil, skidbuss eller taxi kan du ta dig till anläggningarna Hundfjället, Högfjället och Lindvallen på mellan 5-20 minuter. Dessa 3 anläggningar är, tillsammans med Tandådalen, de absolut mest populära i Sälenfjällen. Från Tandådalen är det inte heller särskilt långt till populära Stöten, där det framförallt finns ett stort utbud av riktigt lyxiga hus och utmanande skidåkning.

Precis som att du i Tandådalen kan åka skidor, besöka trevliga restauranger, fika på mysiga caféer, boka in dig på olika fjällaktiviteter och underhålla såväl barn och ungdomar som vuxna och äldre kan du ta del av ett generöst utbud av saker att både se och göra även i Hundfjället, Högfjället och Lindvallen. Även i dessa områden kan du hitta riktiga fjälltypiska stugor, idylliska torp och lyxiga hus att hyra, som du självklart både kan se över och boka via Stugknuten. Även i Sälen by kan du hitta boenden att hyra av olika slag. Så länge du är ute i god tid när du vill boka en stuga att hyra i Sälen kan utbudet vara både brett och varierande!

Exklusiva stugor att hyra i Tandådalen

Tandådalen erbjuder gott om exklusiva stugor och hus att hyra i området. Om du vill boka ett stort hus, en lyxig stuga, en centralt placerad lägenhet eller något annat boende i Tandådalen är detta orten för er.

Även boenden med faciliteter som brasa, bastu, stor grillplats, altan med utsikt mot fjället, bubbelpool och tillhörande gäststuga för boenden erbjuds i Tandådalen. Såklart innebär sådana exklusiviteter i form av faciliteter och tillgängligheter att boendet många gånger kostar lite mer då du vill hyra det. Samtidigt kan du få väldigt mycket för pengarna, och framförallt trivas väldigt bra och få det väldigt bekvämt. 

Du kan även hitta så kallade ski in- ski out boenden av olika slag, som ligger både nära skidbackar, längdspår, vandringsleder, skotercenter, affärer och restauranger. Bokar du en lyxig stuga i Tandådalen har du i de flesta fall även väldigt nära till annat runt omkring. Oavsett vad just du anser som exklusiva boenden kan du finna det i Tandådalen.

Finns det billiga stugor att hyra i Tandådalen?

Det är för många ett välkänt faktum att Tandådalen, och Sälenfjällen överlag, är en skidanläggning som är väldigt populärt att besöka under vinterhalvåret. Detta innebär då också att boenden i form av stugor, hus och lägenheter i Tandådalen i de allra flesta fall är väldigt eftertraktade. De kan därmed vara uppbokade fler veckor, eller till och med månader, i förväg. 

För att du ska ha chansen att hitta en ledig bostad att hyra är det alltså smart att boka sin semesterstuga ett bra tag innan man tänkt åka till Tandådalen. Ett tips för dig som vill ha möjligheten att hitta lediga stugor och hus att hyra är att se över tillgängliga alternativ under någon av de veckor som inte tillhör de absoluta högsäsongsveckorna. Detta även då du vill försöka hitta lite billigare hus eller stugor att hyra i Tandådalen. 

Trots hög efterfrågan kan det faktiskt finnas lite billigare boenden att boka. För att du ska hitta dem gäller det bara att du ska söka på rätt ställe och på rätt sätt. På Stugknuten finns det alla möjligheter för dig att söka dig fram efter tillgängliga boenden att hyra oavsett önskemål, behov, budget och resplan.

Besöka Tandådalen och hyra stuga med hund?

Något som kan vara väldigt glädjande för dig som har en hund i familjen är att många av de hus- och stugägare som finns att hitta i Tandådalen idag tillåter dig att ta med hunden till bostaden. Det innebär alltså att det kan finnas flera möjligheter för dig som hundägare att hitta ett passande hus eller en stuga att hyra i området. Det då utan att hunden kommer i kläm eller att det uppstår något krångel under vistelsen. 

Precis som att du kan filtrera på olika lyxiga faciliteter och få fram matchande sökresultat kan du hos Stugknuten även filtrera på boenden som tillåter hundar! Att ta med hunden till Tandådalen kan vara väldigt roligt för er båda då det finns gott om både vandringsleder, hikingturer, promenadstråk och andra aktiviteter att hitta på ihop.

Mangopay
Stripe
BankID
Visa MasterCard
Omocom