Stugknuten tipsar - Höst i Jämtland

Jämtland gör sig som allra bäst under hösten. Ingen tvekan om den saken. 

Jämtland är ett län känt för att besökas då man vill ut på äventyr. Det antingen i form av skidåkning, vandringar och skogsturer, eller i form av vattenaktiviteter och historiska, kulturella besök. Det finns med andra ord gott om saker att både se, göra och upptäcka i Jämtland. Har du tidigare inte varit i någon av de städerna, orterna eller kommunerna som tillhör Jämtland skulle vi säga att det utan tvekan är dags för dig att boka in ett besök. Oavsett vad du önskar göra och hur du helst spenderar din semester kan vi lova dig att det finns något som kan passa alla!

Spendera din höst i fjällen. 

Här är alternativen många och kvalitén är hög. Det finns mängder av boenden på fina orter och trycket på dessa är lägre nu under hösten så även om du är en spontan person kan du landa ett riktigt bra boende. 

Alternativen är som sagt många! Besök Vemdalen, Ljungdalen, Storhogna, Klövsjö, Björnrike, Bydalen, Gräftåvallen eller Åre, vi lovar att du inte blir besviken. 

Under dessa två månader, september och oktober är fjällvärlden magisk. Fjället och naturen badar i färg och den klara luften gör er gott. För återhämtning rekommenderar vi vandring, svamp eller bärplockning eller kanske en fisketur i en vacker fjällsjö. 

För er som är intresserade av vandring är Jämtland smått helig mark med populära leder så som St Olavsleden eller Jämtlandstriangeln. I Jämtland hittar du också väl omtyckta fjällstationer med tillgång till vandring med det där extra, kolla upp Storulvån, Sylarna, Blåhammaren eller Helags. 

Har du kopplat av tillräckligt i sommar rekommenderar vi istället någon av många Mountainbikeleder, downhillcykling eller varför inte kajak eller forsränning? 

För detta rekommenderar vi i första hand Åre men missa inte heller charmiga Lofsdalen, visst tillhör väl Lofsdalen mer Härjedalen än Jämtland, men vad gör det. Man brukar ofta få höra att Lofsdalen är den lilla orten med de stora äventyren och vi kan inte annat än att hålla med. 

Så, missa inte hösten i Jämtland!

Mangopay
Stripe
BankID
Visa MasterCard
Omocom