Stugknuten tipsar - Gullholmen

Stuguthyrning Gullholmen

De flesta har förmodligen hört talas om Smögen, en väldigt populär svensk västkuststad som framförallt besökts väldigt frekvent under sommaren. Vad lika många kanske inte vet om är att bara drygt 22 kilometer söder om Smögen finns det fantastiska Gullholmen - ett smultronställe du verkligen inte vill missa! Smögen är känt för att vara ganska dyrt, men i Gullholmen är det billigare att både hyra stuga, boka in sig i andra typer av boende samt se och göra saker. Detta då trots att Gullholmen är en plats som blir allt mer populär. 

I Gullholmen och runt omkring orten finns det med andra ord väldigt många tillgängliga boenden för den som söker efter stugor att hyra eller ett hus att flytta in i under ett par dagar. Har du alltid velat besöka Västkusten är det alltså nu du ska göra det!

Populära områden med stugor att hyra i Gullholmen

Trots att Gullholmen bara är sju hektar stort finns det mycket att göra och uppleva. Tycker du om museum kan du kika in Skepparhuset, den välbevarade stenstugan från 1800-talet och öns fågelmuseum. För den som tycker om kultur och underhållning är biblioteket och biografen ett säkert kort att gå till om vädret inte är på topp.

Tuvesvik på Orust är även det ett mycket populärt ställe att besöka under din vistelse på Gullholmen. Även Ellös och Henån är fina platser som har sin unika charm och som minst sagt kan addera ännu lite mer till er resa.

Värt att veta om är att det finns både för- och nackdelar med att Gullholmen är rätt litet. Fördelen är såklart att allt är väldigt nära, vilket innebär att du kan hyra en stuga i princip var som helst och ändå ha möjligheten att ta sig till det du vill se och göra i området. Samtidigt innebär detta begränsade område att utbudet av stugor och hus inte är överdrivet stort från början. Det leder i sin tur att utbudet av boenden för stuguthyrning kan vara något begränsat.

Exklusiva boenden i Gullholmen

På Gullholmen finns det en hel del exklusiva boenden, det vill säga sådana i den stilen som du innan bara har kunnat drömma om. För den som vill ha det riktigt bekvämt och lyxigt under semestern passar Gullholmen alltså bra som alternativ av resmål. 

Som du kanske redan förstår så ligger många av dessa boenden längs med havet. Eftersom det är havet som gör Gullholmen till vad det är detta läget otroligt attraktivt bland de flesta besökare. Därmed kan utbudet av strandnära boenden, boenden med pool och liknande vara något svårare att hitta. Men skam den som ger sig, eller hur!? Värt att veta om är att det i Gullholmen även finns gott om centrala boenden, boenden med rejäla utsikter och boenden nära civilisation och liv beroende på vad man själv föredrar. 

Gullholmens billiga stugor

Bli inte lurad av att Gullholmen ligger nära Smögen. Det är fortfarande billigare att bo i Gullholmen då detta samhälle inte är lika populärt. Samtidigt är det många som anser att det är minst lika fantastiskt som Smögen, om inte än lite mer. Kombinationen här har lett till att det idag fortfarande är möjligt att hitta lite billigare stugor att hyra i området.  Bara för att priset är lägre behöver inte standarden vara det - du kommer fortfarande kunna hyra hus, stugor, lägenheter och torp som håller hög kvalité och och som erbjuder en stor charm. 

Mangopay
Stripe
BankID
Visa MasterCard
Omocom