Stugknuten tipsar - Dalarna

Att hyra en stuga i Dalarna är något som vi kan rekommendera alla att göra. Det är förmodligen inte så många som vet om det, men i Dalarna finns det ett flertal riktiga guldställen att semestra på och besöka sommar som vinter. Utbudet är stort runt om i hela länet, det vill säga från norr till söder.

Dalarna förknippas många gånger med lite mindre stugbyar och dess fjällorter men vidga vyerna och du finner att det finns mycket mer att upptäcka. 

Känner du att det är dags för ett nytt äventyr, en roadtrip eller bara ett nytt ställe att checka av på listan om “ställen att besöka” under semestern så kan Dalarna alltså vara en passande utgångspunkt. Hyr en stuga i Dalarna så kan du sen precis på det sätt som passar dig åka runt i länet och hitta nya smultronställen. Här är utbudet av boenden och upplevelser stort.  

Populära områden att hyra boende i Dalarna

Det är ingen tvekan om att Dalarna är ett län som bjuder både på det ena och det andra. I somliga kommuner kan du njuta till fullo av naturen, den lugna atmosfären och mysiga tillflyktsorter, medan du på andra platser kan besöka lite mer livliga områden, göra riktigt bra restaurangbesök och checka in i mer lyxiga boenden. 

Känner du själv inte till Dalarna så bra, eller om du är på jakt efter ett nytt ställe att besöka, kan vi tipsa dig om några av de mest populära områdena och sevärdheterna. Du har förmodligen hört talas om våra favoriter Orsa och Grönklitt och sjävklart den fantastiska och omtalade Siljan. Känner du för ett äventyr kan det vara trivsamt att boka in sig i en stuga närliggande dessa områden. Eller varför inte göra ett besök i Falun och kolla på Falu Koppargruva?

Vi rekommenderar även områden som Vansbro, där du kan delta i eller kolla på Vansbrosimningen, Gesunda och deras fjäll, samt Leksand och Leksands sommarland. Alla platser som verkligen kan vara värda ett besök.

Vi får inte heller missa den välkända skidorten Sälen med de tillhörande fjällen Kläppen,  Lindvallen, Hundfjället, Tandådalen och Stöten. 

Oavsett var just du vill åka och vad du vill besöka eller göra i Dalarna finns det gott om möjligheter. Se över tillgängliga stugor och hus att hyra via Stugknuten för att boka ditt boende.

Exklusiva stugor att hyra i Dalarna

I och med att Dalarna är ett län som sträcker sig över ett tiotal kommuner finns det gott om områden att välja bland då du vill boka ett boende. Trots att kommunerna i sig kanske inte är överdrivet stora så kan vi garantera dig om att det finns ett och annat exklusivt boende att boka in sig på. 

Kanske kan ett hus med bastu, jacuzzi eller braskamin passa dig? Hos Stugknuten kan du filtrera och sortera på alla tillgängliga bostäder i det område just du önskar besöka, där du även kan söka efter hus och stugor med specifika kvalitéer och egenskaper. För de mest exklusiva bostäderna kan du sortera på högst pris för att se vad som finns att boka när du vill.

Hyra stuga billigt i Dalarna

Vill du komma undan lite billigare under din semester i Dalarna är det även möjligt att hitta stugor, hus och andra boenden som hyrs ut till lägre pris. Flest alternativ finns framförallt under lågsäsong, det vill säga även om du vill besöka något av de områden som ofta är mycket populära. 

En fördel med just Dalarna är att du kan hitta billiga boenden att hyra som fortfarande håller hög standard! Önskar du ta med dig hunden kan det även där finnas tillgängliga alternativ. Boka din stuga via Stugknuten för att hitta ett alternativ som passar dig!

Mangopay
Stripe
BankID
Visa MasterCard
Omocom