Stugknuten tipsar - Attraktiva annonser

I vanlig ordning är det full fart på Stugknuten.  Nya annonser läggs upp och gamla annonser redigeras, nya och gamla uthyrare och gäster möts och fantastiska semesterminnen skapas. Vi önskar därför dela med oss av våra absolut bästa tips för en attraktiv och talande annons.  Under april månad (2021) publicerade vi 143 stycken nya annonser. Besökare på sajten besöker i snitt 8 sidor/annonser och stannar i snitt 5 minuter per sida. Det är som ni förstår viktigt att fånga potentiella gäster redan vid första anblick. 

Våra bästa tips

Bilder 

Se över era bilder och var noga med att samtliga skall vara av god kvalité.  Vi rekommenderar bilder i originalformat som är minst 500x500 pixlar.  Om du är osäker är ett större foto alltid bättre. Fota i liggande format (landskapsläge) Dessa bilder gör sig bättre i er annons. 

Visa i er annons bilder från samtliga rum i bostaden, var även noga med att fota utemiljön och stugan sett utifrån.  Under varje bild finns det möjlighet till att skriva en beskrivande text, utnyttja detta. 

Vi rekommenderar 

    - Ta foton under dagen (ljusa bilder) Dra upp persienner/markiser och tänd lamporna.
    - Skapa god stämning, städa upp och ställ iordning rummet inför fotografering. 
    - Uppmärksamma detaljer och ting som ger ert boende karaktär. En närbild är aldrig fel. 
    - Bilder på närliggande miljö 
    - Bild som visar boendet på håll och dess omgivning
    - Parkeringsmöjligheter 

Undvik

    - Bilder som även visar person / djur 
    - Mörka bilder 
    - Missvisande bilder (grannens båt / den trasiga poolen / ett rum som blivit renoverat/ säng som bytts ut etc)

Beskrivande text

Börja med att beskriva stugans läge och dess styrkor. Gå sedan vidare till att beskriva varje rum och dess möjligheter till sängplatser med mera.  Avsluta beskrivningen med tips på vad som finns att göra i närområdet, guldkorn, turistattraktioner med mera. Finns möjlighet att hyra båt eller cykel nämn även detta. 

Var noga med att uttrycka er simpelt och tydligt. Använd er utav stycken för en mer lättläst text, en bra idé kan vara att be någon korrekturläsa er text. 

Avsluta gärna er text med en trevlig välkomstfras, kanske

“Varmt välkomna önskar…”

Översättning 

Vill ni nå våra utländska besökare rekommenderar vi att ni även översätter er annons till Tyska och Engelska. Ni kan själva översätta er text som inloggad eller köpa denna tjänst som tillägg. 

Priser och Detaljerad prisinformation 

Se till att ha era priser väl uppdaterade så att gäst möts av det korrekta priset på en gång.  Använder ni er utav

från och till priser

eller

hög /lågsäsongspriser

är det lämpligt att även skriva ut vilka perioder som avser vilka priser (hög/lågsäsongs priserna) Har ni olika priser för olika veckor, festivalveckan eller liknande kan även dessa med fördel radas upp under den detaljerade prisinformationen. 

Tillkommer deposition eller städavgift kan även detta med fördel skrivas ut på samma plats. Allt för att skapa en så tydlig bild som möjlig för gästen kring vad som ingår och vad som tillkommer samt för att skapa en smidig bokning med så få frågetecken som möjligt. 

Omdömen 

Har ni fått ett omdöme besvara det gärna, se er annons som levande och omdömet som en dialog med er gäst. Även om ni fått ett negativt omdöme, besvara det och använd kritiken för att skapa en ännu bättre stuga/upplevelse till nästa gäst. 

Mangopay
Stripe
BankID
Visa MasterCard
Omocom