Hyr ut via Stugknuten

Önskar du hyra ut ditt boende via Stugknuten? 

Funderar du på att hyra ut din stuga, lägenhet, torp eller ditt permanenta boende? 

Oavsett om du hyr ut för första gången eller om du hyr ut sedan flera år tillbaka är denna guide till för att förbättra och förenkla uthyrningen för såväl dig som för dina gäster. 

Det är vanligt att under sommaren hyra ut sin sommarstuga när man ändå inte använder den själv, detta för att täcka löpande kostnader tillhörande stugan. Det har dock blivit allt vanligare att hyra ut sina boenden under alla årets säsonger och vi semestrar allt mer utspritt och varierat. Det är inte längre endast sommarmånaderna eller vinterloven som är aktuella för uthyrning.

Då ni ej vistas i er stuga, hyr ut den istället för att låta den stå tom. Många hyr även ut sin bostad, ett rum, källaren, vinden eller ett hus på tomten (tex ett attefallshus) för att tjäna lite extra pengar.

Vem är det som söker ett boende via Stugknuten? 

De allra flesta som hyr en stuga gör det för att semestra på sommaren eller vintern. Populära perioder är också skolloven, jullov, påsklov, sommarlov & höstlov. Många vet redan vart de ska åka och söker boende just där. 

Vanligaste konstellationen av gäster är en familj med vuxna och barn. Bland våra besökare är många intresserade av platser där det finns mycket aktiviteter för såväl vuxna som barnen i sällskapet. 

Andra representerade grupper är pensionärspar, kompisgäng, arbetslag, upptäcktsresande eller flera familjer för större släktsammankomster. Konstellationerna är lika många som antalet stugor och dess variation i storlek och form. 

Utländska besökare kommer vanligen från Norge, Tyskland och Danmark. Men vi har även många besökare från England, Nederländerna och Frankrike. Semesterperioden ligger i Tyskland lite senare än i Sverige vilket kan förlänga vår uthyrningsperiod under sommaren ända in i oktober. 

Att hyra ut med Stugknuten som förmedlare 

Att hyra ut sitt boende med Stugknuten som förmedlare skall vara enkelt och tryggt. 

Ni lägger enkelt upp er annons på vår hemsida. All kommunikation med gästen sköts via vår plattform och vår meddelandefunktion, du behöver aldrig som värd lämna ut dina kontaktuppgifter för att gäst skall kunna ta en första kontakt. Föredrar du telefonkontakt kan du självfallet välja att visa ditt nummer i din annons, annars får gäst tillgång till detta först efter en bokning skapats. 

För att synas på sajten och ha tillgång till vår portal för bokningar dras en provisionsavgift på varje bokning på 12%, i dessa procent ingår vår säkra boknings- och betaltjänst, support vid problem och en extra stugförsäkring via Omocom. Ni betalar alltså endast för när stugan blir uthyrd och ni bestämmer själva vem som får boka er stuga och när. Ni kan via vår förmedlingstjänst hyra ut hur mycket eller hur lite ni vill under ett år.  

När gäst checkat ut betalas hyran ut direkt till ert valda bankkonto, vid eventuella ändringar eller avbokningar hanteras dessa av vår support. Provisionsavgiften ligger på 12 procent av hyran och din gäst får en trygg bokning och i de flesta fall ingår även ett extra reseskydd via deras kort.

Det kan även vara positivt att synas på fler kanaler som exempelvis sociala medier. Dela er annons via er Facebook eller Instagram eller hitta grupper som passar ert ändamål. 

Mangopay
Stripe
BankID
Visa MasterCard
Omocom