Förberedelser inför uthyrning

Förbered er inför er uthyrning och era första gäster

Förberedelser

När ni skall hyra ut ert boende behöver ni fundera över hur mycket ni vill få ut för en veckas uthyrning. 

För att få en uppfattning om marknaden rekommenderar vi er att kolla på liknande boenden i ert område, kolla på storlek och läge samt satt pris för eventuell hög och lågsäsong. Ni kan även kolla på liknande boenden runt om i landet. 

Fundera även på om hög och lågsäsongspriser är aktuellt för ert boende. När det är hög vs. lågsäsong beror på vart ert boende är beläget. Vidare kollar ni på om ni kommer att erbjuda annat än veckouthyrning, exempelvis weekend eller dygnspris. 

När ni sätter ert pris, var noga med att hyran skall motsvara det gäst kommer att mötas av (var realistisk i er prissättning). Observera att gäst kommer att ha högre krav på ett dyrare boende. Ni kan när som helst under säsongen korrigera era priser, var noga med att det är det korrekta och aktuella priserna som syns i er annons. 

Vad som vanligen har störst påverkan på priset; 

    - Storlek:
    -  Storleken på huset samt hur många bäddar
    - Standard:
    -  Enkelt eller lyxigt, nyligen renoverat, unikt, etc.
    - Faciliteter:
    -  Finns det WiFi, öppen spis, fullt utrustat kök, bastu, pool, roddbåt, etc.
    - Läge:
    -  Ligger det tex direkt vid havet, mitt i skogen, nära till grannar, skidliftar?
    - Plats:
    -  Priser i tex norra och södra Sverige kan skilja stort

Avtal 

När ni hyr ut ert boende via Stugknuten använder ni vad vi kallar ett bokningserbjudande, gäst accepterar erbjudandet genom att betala, betalning sker med kort via vår portal. 

Ni kan även på sidan av detta erbjudande skapa ett eget dokument med detaljer kring bokning / städning eller liknande att skicka gäst när en bokning skapats. Förutom alla regler och allmän information rörande bokning och betalning så kan det vara trevligt att ta med instruktioner på hur saker används (t.ex. en grill eller diskmaskin) och välkomnande tips (t.ex. på aktiviteter och lokala utflykter).

I bokningen kommer ni att få tillgång till gästens namn, telefonnummer och födelsedatum. Gästen har hos oss på Stugknuten en registrerad profil som måste vara komplett för att en bokning skall kunna slutföras.

Om något går fel

För det mesta så flyter de flesta bokningar på utan problem. Men om problem uppstår inför eller under en bokning kan ni alltid kontakta oss på Stugknuten för vår support. 

Våra grundtips för att undvika missöden:

1.  Tydlighet. Se till att vara tydlig och rak med era gäster. Undvik onödiga missförstånd. 
2.  Skapa en trevlig kontakt, var öppen och ödmjuk inför era gäster och deras semester.

Försäkring 

Det är både smidigt och säkert att hantera bokningar och betalningar via Stugknutens förmedlingstjänst. I tjänsten ingår även en extra Stugförsäkring via Omocom som ger ekonomisk ersättning för skador under uthyrningen som din vanliga försäkring inte täcker. 

Nycklar 

Stugknuten har ingen tjänst som hanterar utlämning av nycklar. Detta behöver ni själva fundera över hur ni på bästa sätt kan lösa för era gäster. Kan ni lämna ut nycklar själva är det såklart smidigt men många gånger bor man ej på orten. 

Vanligt är kodlås, nyckelbox eller någon bosatt på orten som kan hjälpa till. 

Städning

Städning går ej att lägga till som val via Stugknuten. Detta hanterar ni med gäst på sidan av er bokning. Vanligast är att gäst själv städar vid hemfärd efter de instruktioner ni lämnat. I vår FAQ kan ni finna en lathund för städrutiner att utgå ifrån. Önskar ni erbjuda gäst städning för en viss summa kan ni kolla med lokala städfirmor på orten eller om ni själva har möjlighet att städa. Ni informerar gäst om kostnaden för städ och tar betalt för detta utanför ordinarie hyra. Detta skrivs in i avtalet. 

Att städning kontrolleras efter hemfärd är viktigt, så att ni vet vad kommande gäster kommer att mötas av. Har ni inte själva möjlighet kan återigen en vän på orten vara att rekommendera. 

 

Mangopay
Stripe
BankID
Visa MasterCard
Omocom