#37068 - på Stugknut.com siden 2024-04-01
 6 + 2 senger
 75
 6500 SEK/uke

Välkommen till vårt Småländska Sofiero

Dette boalternativet har Stugknutens S-merking

Stugknutens S-merking betyr at utleier har valgt å gi deg så trygg leie som over hode mulig. Dette boalternativet betales i forbindelse med bookingen, men leien betales ikke ut til utleier før du har sjekket ut. Denne sikkerheten gjelder kun dersom booking og betaling gjøres via Stugknutens system.  
Les mer her.

Varmt välkommen till vår mysiga lilla stuga Sofiero. 2018 renoverades stugan och håller en bra standard. I Sofiero finns upp till 6 sovplatser, 2 extra sovplatser finns i en närliggande stuga. Vi kan ta emot upp till 8 personer. Sofiero ligger på landsbygden i Småland, 4 kilometer från Linneryd i byn Fryggestorp.

Huset Sofiero har två våningar, nedre plan består av ett kök, en toalett med wc och ett stort allrum.
Köket är bra utrustat med spis, ugn, kyl, frys, micro, diskmaskin samt kaffebryggare. I köket finns ett matbord med plats för 8 personer. Behöver du en barnstol finns det en att låna.
Allrummet är stort med plats för en mysig soffhörna där du kan sitta och kolla på elden i den öppna spisen. Koppla av i soffan, läs en bok, njut av lugnet eller använda dig av WIFI som finns i stugan.

På övre plan är sovplatserna placerade, en dubbelsäng (2 sovplatser) och en spjälsäng finns i allrummet. På övervåningen finns även 2 separata sovrum, med två enkelsängar i vardera rum.

Utanför Sofiero finns ett trädäck med utemöbler samt möjlighet att grilla i en egen grill. Stugan omges av en stor gräsmatta.

I lillstugan som ligger i anslutning till Sofiero finns ett allrum med en bäddsoffa (2 sovplatser). Där finns även en toalett med wc, en bastu samt en dusch.
Lägg märke till att dusch endast finns i lillstugan.

Närmsta större stad är Växjö (ca 4 mil), mindre närliggande centralorter är Tingsryd (ca 2 mil) och Lessebo (ca 2 mil).
En mindre mataffär finns i Linneryd (4 km).

Det är ungefär 600 meter till närmaste sjö; Linnerydsjön, där finns det även en grillplats ni kan använda. Vill man bada rekommenderar jag badplatsen vid Linneryds camping som ligger 3 km bort.
Fiskekort finns att köpa och sjön rymmer fiskarter som gädda, abborre, mört, braxen, ruda och sutare.

Närmsta naturreservat ligger bara tre kilometer från huset och 4 km bort ligger Kyrkviken i Linneryd där du kan vandra, fiska och bada. Utvandrarleden och Sigfridleden är vandringsleder som erbjuder naturupplevelser och du kan vandra en etapp som du själv väljer.

De slingrande vägarna i landskapet inbjuder dig att hoppa på cykeln och utforska omgivningarna. I Korrö hantverksby 3,5km bort kan du hyra kanoter och äta en måltid i den välrenommerade restaurangen. Glasriket inbjuder till ett av världens mest berömda glasbruk, ungefär 2 mil bort. Du hittar älgparken i Kosta, 30 km bort, och till glasrikets älgpark i Nybro är det 50 km. På Börjes varuhus i Tingsryd, 25 km bort, kan du dricka en av Sveriges billigaste kopp kaffe och på Kosta Outlet, 30 km, du kan prova att blåsa glas, köpa billiga kläder, böcker, leksaker och keramik.

Ca en timmes bilresa bort finns havet, Öland, Kalmar, världsarvsstaden Karlskrona och Karlshamn med sina vackra skärgårdar med bad och många och många andra utflyktsmål t.ex. Barnens gård (nöjespark för barn i alla åldrar), Kalmar slott, Marinmuseet i Karlskrona, Ronneby brunnspark, Eriksberg natur och vilt Park, Kreativum Sience Center, och naturligtvis alla vackra badorter.

Matvarubutik med enkelt café och internet: 4km
Fiske: 600 m
Apotek: 18 km
Bad: 3 km
Bank: 18 km
Busshållplats: 1,5 km
Golf Växjö eller Vissefjärda: 40 km
Kanot: 3 km
Hav: ca 70 km
Minigolf: 24 km
Simhall med vattenland: 25 km
Restaurang: Linneryd 4km, Korrö 3,5 km, lättare maträtter och fika finns även att tillgå vid Linneryds camping, 3km
Sjö: 600 m
Systembolaget: 18 km
Tennis: 24 km
Skog: 10 m

Lakan kan hyras för 200 kr/set
Huset städas före avresa av hyresgäster eller kan beställas i samband med bokning för 1400 kr.
Stugknuten
Sesong og prisnivå

Pris fra per natt fra 1100 SEK

Pris per uke fra 6500 SEK

Huset hyrs främst från lördag 15,00 till lördag 11,00, kan även hyras dygnsvis, men kontakta oss!
Stugknuten
Fasiliteter
Informasjon
  •  Bredbånd
  •  Grillutstyr
  •  Hunder ikke tillatt
  •  Ingen røyking innendørs
  •  Mobildekning
  •  Separerte soverom
  •  Utendørsmøbler
  •  Uteplass (terrasse osv)
  •  Åpent ildsted
 Kjøkkenutstyr
  •  Fryser
  •  Kjøleskap
  •  Kokemuligheter
  •  Mikrobølgeovn
  •  Oppvaskmaskin
 Baderomsfasiliteter
  •  Badstue
  •  Dusj
  •  Toalett
 Tilgjengelig i nærheten
  •  Fisking
  •  Utendørs svømmefasiliteter (strand)
Tilleggsinformasjon

Råd til leietakere når de bestiller

Stugknuten
Mangopay
Stripe
BankID
Visa MasterCard
Omocom