#30631 - på Stugknut.com siden 2022-01-19
 7 + 1 senger
 90
 9000 - 13000 SEK/uke

Genuint skärgårdsboende med magnifik sjöutsikt

Här får du chansen att uppleva Stockholms skärgård på riktigt! Bästa sjö-läge, angöring endast sjö-vägen, enkel men funktionell standard – precis som det ska vara. Drömmer ni om ett boende i fantastisk skärgårdsmiljö så har ni hittat rätt!

Tomten
5000 kvm tomt i perfekt söderläge med vidunderlig sjöutsikt österut, söderut och sydväst. Skiner solen, ja då skiner den på tomt och hus från morgon till kväll. Huset ligger högt på denna bergstomt som har ett fåtal träd. Egen brygga med segelbåtsdjup och liten sandstrand bredvid. Nedanför tomten går en allmän promenadstig utmed vattnet. Skärgårdsbåt-bryggan ligger alldeles i östra kanten av tomten, vilket är både idylliskt och bekvämt. Hela fastigheten är insynsskyddad.

Byggnader
Huvudhuset på ca 90 kvm har en farstu med tak, rymlig hall med ingång till förhållandevis stort badrum med mull-toa, handfat och dusch. Därefter en mindre hall med ingång till gästrum med enkelsäng, stort föräldrasovrum med fönster i rakt söderläge och panorama-utsikt mot havet, här finns även en dörr ut till altanen. Vardagsrummet rymmer sitthörna med braskamin och teve, öppen köksdel med gott om skåp, arbetsytor, diskho och kylskåp samt matbord med plats för 6-8 personer. Ytterligare en sittdel vid fönstrena mot havet, här sitter man gärna och bara njuter av utsikten över det vackra havet och närliggande öar eller ser Finlandsfärjorna i fjärran. Här finns även en dörr ut till den väl tilltagna altanen där man gärna äter måltider eller bara sitter och kopplar av med skärgården som sällskap.
Köket har spis med ugn, köksfläkt, mikro, kaffekokare, brödrost, bubbelmaskin, vattenkokare samt gott om övrig köksutrustning för både matlagning och måltider såsom tallrikar, bestick, glas, skålar, fat mm. ”Allt finns”, man behöver bara ta med maten!
Gäststugan om ca 40 kvm har ett första rum med en familjevåningssäng (80 cm+120cm), och härifrån nås tvättrum med handfat och dusch samt bastu. Nästa rum har en bäddsoffa och dörr ut i söderläge. Ett mindre rum med mulltoa och handfat nås utifrån.
Gäststugan rymmer även en verkstad/förråd, samt att även en friggebod och vedbod finns på tomten.
Fritidshuset är från 1977 med nybyggnationer och tillbyggnader under 1980- och 1990-talen. Alla husen är i gott skick med löpande underhåll. Perfekt boende för en familj eller ett generationsboende under en sommarvecka eller två!

Hemmarö
Ön är ganska stor, med många promenadstigar genom skog och gamla åkermarker. Mindre delar av ön består av fritidshus, och ön har ingen affär eller liknande. Ca 300 meter från huset ligger en stor sandstrand som inbjuder till bad och solande tillsammans med övriga ö-bor. Man når ön genom skärgårdsbåten som angör Hemmarö vid två bryggor, varvid Söderängshållplatsen ligger alldeles invid fastigheten. Se tidtabell 25 på Waxholmsbolagets hemsida. Man kan även åka egen båt och lägga till vid den egna bryggan, eller åka taxi-båt. Parkeringsplats vid Gärdsnäs brygga kan lånas.

Övrigt
Mycket god mobiltäckning på ön. Vatten från egen brunn som delas med 5 andra fastigheter, vattentillgången är god med utmärkt drickskvalitet. En rodd-båt tillhör fastigheten och kan lånas för bruk i närområdet. Täcken och kuddar för sju personer, medtag egna sängkläder och övrigt linne. Grill och gott om utemöbler. Sophämtning för hushållssopor ingår, vi komposterar biologiskt avfall. Återvinning såsom glas, metall och ev övriga sopor medtages till fastlandet. Hyresgäst står själv för slutstädning, städmaterial finns. Hyresgäst tar med all mat (finns ingen affär på ön), samt övriga förbrukningsartiklar såsom toa-papper, diskmedel etc. Radio och TV (standardutbudet). Ingen rökning inomhus.
Stugknuten
Sesong og prisnivå

Pris per uke fra 9000 SEK

Pris per uke til 13000 SEK

Högsäsong 13000 kr/vecka, veckorna 25-32
Mellansäsong 11000 kr/vecka, veckorna 23-24, 33-35
Lågsäsong 9000 kr/vecka, veckorna 15-22, 36-43
Stugknuten
Fasiliteter
Informasjon
  •  Allergivennlig
  •  Grillutstyr – Bring your own charcoal
  •  Ingen røyking innendørs
  •  Mobildekning
  •  Separerte soverom
  •  TV
  •  Utendørsmøbler
  •  Uteplass (terrasse osv)
  •  Åpent ildsted – Bring your own firewood
 Kjøkkenutstyr
  •  Fryser
  •  Kjøleskap
  •  Kokemuligheter
  •  Mikrobølgeovn
 Baderomsfasiliteter
  •  Badstue
  •  Dusj
  •  Toalett – Mull-toilet indoors
 Tilgjengelig i nærheten
  •  Fisking
  •  Kanoleie – Two sea kayaks are available to borrow
  •  Utendørs svømmefasiliteter (strand)
Tilleggsinformasjon

Råd til leietakere når de bestiller

Anmeldelser

Har du leid dette feriehuset og er fornøyd med oppholdet ditt? Vennligst hjelp oss og nye leietagere med å

Stugknuten
Mangopay
Stripe
BankID
Visa MasterCard
Omocom