#26324 på Stugknut.com siden 2019-08-09
 4 senger
 75
 7000 SEK/uke
(7)

Sol & fjällutsikt i Bruksvallarna

Dette boalternativet har Stugknutens S-merking

Stugknutens S-merking betyr at utleier har valgt å gi deg så trygg leie som over hode mulig. Dette boalternativet betales i forbindelse med bookingen, men leien betales ikke ut til utleier før du har sjekket ut. Denne sikkerheten gjelder kun dersom booking og betaling gjøres via Stugknutens system.  
Les mer her.

Från huset har du en fantastisk utsikt över bl.a. Skarvarna, Kariknallarna och Ramundberget med bästa solläget på en stor altan där du kan välja sida beroende på vinden. Huset ligger högt och fritt med makalös utsikt. Det finns en stor parkering med plats för flera bilar och ev skotersläp. Du kan ej ladda en elbil i stugan i dagsläget (ladd möjlighet finns i Ramundberget, och Funäsdalen). Stugan är rök och husdjursfri.

Du måste köpa till obligatorisk städning vilket bokas i och med att du godkänner bokning. Fakturan på städningen mailas till dig och vill du använda rutavdrag går det bra. Meddela namn, mailadress och personnummer på den som ska betala städningen. Vill du inte ha RUT-avdrag meddelar du det också på samma gång.
Vid avresan behöver du bara kasta osorterat hushållsavfall så som mat och blandat småskräp i sopcontainern i området. Pappers- och plastförpackningar sorteras och kastas vid återvinningen i Bruksvallarna vid skolan på vägen mot Funäsdalen tillsammans med glas och metall. Diskmaskinen ska vara tömd och lysena släckta. Ställ elementen på 20 grader, låsa och lämna tillbaka nycklarna när du lämnar stugan.

Vid frukostbordet kan du planera din dag med fjällen utanför fönsterna. Det är en öppen planlösning med stor hall med bra förvaring, fullt utrustat kök och en stor storstuga med högt till tak. Badrum och bastu med fjällutsikt och balkongdörr så det är bara att rulla sig i snön på altanen eller slå sig ner och titta på solnedgången. Det finns två separata sovrum, en med dubbelsäng och det andra med en våningssäng (120 / 80). Huset passar bra till 4 vuxna eller en familj. OBS! Altanens staket är inte barnsäkert för små barn, det går att krypa under spjälorna.
Det finns braskamin och järnspis. Ved ingår ej. Ersätt den ved du tar i stugan. Om du eldar behöver du göra ren eldstaden innan du åker hem. Ved kan köpas på macken eller Stigmyrs säckvis. TV med basutbud och en DVD spelare, HDMI kabel till TV:n, mikro, diskmaskin, spis, och kyl-frys och torkskåp samt WIFI (koden under routern i fönstret). Tänk på att förbrukningsvaror inte ingår (diskmedel, diskborste, disktrasa, toa- hushållspapper, kökshandduk). Parkeringen och vägen skottas av plogbilen men du kan behöva skotta trappan mellan parkeringen och huset. Lite snöleksaker och en spark finns att låna på vintern för att åka på vägen i området eller ner till mataffären för den modiga.

Sommar och höst
Sommartid är det vandring, cykling, fiske, ridning, paddling, klättring och bad i Ljusnan eller någon sjö. Sommartid kan du under vissa perioder ta liften upp med cykel och cykla ner. Det finns även minigolf och paddel samt roddbåtar att hyra.


Sommartid kan man vandra eller springa i vacker fjällnatur men även fiska, paddla kanot, rida, bada i Ljusnan eller i någon sjö, plocka bär och svamp samt småviltsjakt. Du kan ta bilen upp till flera fjällparkeringar för att snabbt komma upp över trädgränsen och Mittåkläppsvägen i Bruksvallarna är en av dem. Möjligheterna att cykla på vägar och fina MTB-leder är obegränsade och nu finns även downhill cykling. Här går Sveriges vackraste MTB-lopp Fjällturen varje sommar och nu även landsvägscykling med Forbondeloppet. I Ljusnedal finns en fjällgolfbana (18 hål) med fin inramning av fjäll, sjö och hembygdsområdet och sedan en 9-hålsbana med Pay and Play i Ramundberget precis bredvid Ljusnan.

Vinter tid
Längdspår och skoterspår startar nästan från huset (vid vändplanen) och om du vill åka slalom så finns det 5 anläggningar i närheten. Närmast är Ramundberget (8 km) och Funäsdalsberget (12 km). Skidbuss finns under högsäsongen. Nordic Ski-systemet med 30 mil preparerade längd- och turåkningsspår nära och åker du nedför Södergrens backen kommer du till skidstadion som du kanske känner igen från skidtävlingar och Vinterstudion.

Längdåkningen startar tidigt (snögaranti från mitten på oktober med sparad snö och snökanoner, och Bruksvalls loppet i november) och håller på fram till sen vår på fjället. Höstlovet v.44 har blivit en populär start för vinteraktiviteter.

Det finns 5 alpina anläggningar i närheten. Flera av dem börja lägga konstsnö tidigt. Närmast är Ramundbergets fina anläggning med varierad åkning där man även satsar på bra barnaktiviteter i Lill Ramis och på hotellet finns Ramis svar på ”Junibacken” för de yngre. Funäsdalsberget arrangerar flera mästerskapstävlingar och har även en kabinbana till topp restaurangen, bra park och barnområde för de minsta. Sedan finns Tänndalens stora skidsystem med varierad åkning men även genuina lilla Kappruet och Tännäskröket finns att tillgå på samma liftkort.

Skoterled-systemet som du lätt ansluter till från vändplanen på vår gata räknas som Europas bästa, med sina 61 mil preparerade skoterleder. Funäsfjällen samarbetar med Storsjö/Ljungdalen och ledkortet gäller även där, köpes på macken. Det finns många fina dagsturer att göra mellan våffelstugor och restauranger eller varför inte lite isfiske när solen skiner.

Bruksvallarna & Funäsdalen
Bruksvallarna är en levande by året om och perfekt som utgångspunkt oavsett tid på året. Det finns en mataffär, Stigmyhrs Livs, rökeri med delikatessbutik och ibland bakas även stenugnsbakad pizza, mejeri med egen osttillverkning, fika i Kåtan, restaurang och även 2 vallabodar för allmänheten, spårcentral, elljusspår, barn och teknikspår, mack, skid- och skoteruthyrning .

I Funäsdalen finns all annan samhällsservice inkl systembolag, hälsocentral och apotek, gym, bad på hotell Funäsdalen samt div restauranger. Fint prisbelönta Fjällmuseet (barnvänligt) med en fäbod och tunnel att krypa i för barn samt intressant museum. Området Funäsfjällen har ett bra koncept med Guldturer för vandring, MTB-turer, Pärlor för skoteråkning, KUL-turer och Guldvatten för fiske. Fiskekort köpes på ifiske (nätet) och där går det också att boka roddbåtar.

Kontakta mig för bokningar under de blåmarkerade perioderna i kalendern.

Välkommen med din förfrågan. Maila eller ring [Filtrerad telefon] ifall du undrar över något eller vill ha lite tips på aktiviteter att göra.
Gerd


OBS!
Det tillkommer kostnad för obligatorisk städning, med RUT-avdrag är kostnaden + 900 kr och utan RUT-avdrag är kostnaden +1800 inkl moms.
Fakturan för städningen kommer att mailas till dig efter vistelsen. Har du inte möjlighet att använda RUT-avdrag måste du själv kontakta Städfirman innan avresan. Mer info kommer att finns i bokningsbekräftelsen.

2022
Priser + obligatorisk städning
v.33 - 47 söndag - söndag 7000 kr + obligatorisk städning 900 kr med RUT avdrag

För priser senare veckor eller längre perioder vänligen hör av er till oss direkt.
Stugknuten
Sesong og prisnivå

Pris per uke fra 7000 SEK

Pris per uke til 7000 SEK

Anmeldelser

De følgende leietakerne har leid feriehjemmet og skrev en anmeldelse.

Annica Eriksson, leid i 2022
Fint o modernt hus med underbar utsikt mot Kariknallarna. Efter att ha vandrat några av Guldturerna i området kunde vi njuta av eftermiddagssolen ute på altan. Det går att promenera ner till affären men bilen behövs för att komma till Guldturs-vandringarna. Vi kommer gärna tillbaka.

Samlet vurdering

Renhold

Plassering

Annonsens nøyaktighet

Leif Östman, leid i 2021

Samlet vurdering

Renhold

Plassering

Annonsens nøyaktighet

Anna Rydén, leid i 2021

Samlet vurdering

Renhold

Plassering

Annonsens nøyaktighet

Henrik G., leid i 2021

Samlet vurdering

Renhold

Plassering

Annonsens nøyaktighet

Monika Moser, leid i 2021

Samlet vurdering

Renhold

Plassering

Annonsens nøyaktighet

Stugknuten
Fasiliteter
Annen informasjon
 •  Allergivennlig – Rök och husdjursfri stuga
 •  Bredbånd
 •  Grillutstyr – .
 •  Hunder ikke tillatt
 •  Ingen røyking innendørs – Ingen rökning inne eller ute på tomten.
 •  Mobildekning
 •  Separerte soverom – 2 sovrum
 •  TV
 •  Utendørsmøbler – Fäll ihop och ställ under taket vid entrén tillsammans med utegrillen.
 •  Uteplass (terrasse osv) – Stor altan med fantasisk utsikt och kvällssol.
 •  Åpent ildsted – Ved finns att köpa på i mataffären och på macken.
 Kjøkkenutstyr
 •  Fryser
 •  Kjøleskap
 •  Kokemuligheter – Fullt utrustat kök
 •  Mikrobølgeovn
 •  Oppvaskmaskin
 Baderomsfasiliteter
 •  Badstue
 •  Dusj
 •  Tørkeskap
  Tilgjengelig i nærheten
 •  Båtleie
 •  Fisking – Fjällfiske i rinnande och stilla vatten. Öring, Röding, Harr mm Båt för fiske finns att hyra.
 •  Fotballbane – Funäsdalens ip, mindre plan i Bruksvallarna. Fotbollar finns att låna.
 •  Golf – 18 hålsbana i Ljusnedal, 9 hål pay and play i Ramundberget
 •  Innendørs svømmefasiliteter – Finns en bassäng på Funäsdalens hotell men under renovering nu. De har badtunna som går att boka.
 •  Jakt
 •  Kanoleie – Kan hyras i Funäsdalen
 •  Langrenn – Utanför stugan. Utrustning finns att hyra i Bruksvallarna
 •  Minigolf – Campingen innan Funäsdalen
 •  Riding – Turer på fjället
 •  Slalåm (snowboard) – Det finns 5 anläggningar och utrustning finns att hyra på flera ställen.
 •  Snøscooterkjøring – Reglerat skoterområde. 61 mil med preparerade skoterleder som går ihop med Ljungdalen och Storsjöområdet. Skotrar finns att hyra i Bruksvallarna.
 •  Sykkelleie – Kan hyras i Funäsdalen
 •  Turstier – Många markerade Guldturer och även rösade fjällleder precis utanför stugan.
 •  Utendørs svømmefasiliteter (strand) – Nere vid Ljusnan eller vid fjällsjöar
Tilleggsinformasjon

Personen som er ansvarlig for innholdet i denne annonsen og for utleie av denne overnattingen er Gerd Nyhem.


Råd til leietakere når de bestiller

Stugknuten
Mangopay
Stripe
BankID
Visa MasterCard
Omocom