#28927 på Stugknuten.com siden 2021-01-21
 8 senge
 100
 10000 SEK/uge

Rustik Gård i Idhult naturreservat

Dette overnatningssted er forsynet med Stugknutens S-mærke.

Stugknutens S-mærke betyder, at din udlejer har valgt at sikre dig så tryg en handel som muligt. Du betaler for overnatningsstedet samtidigt med bookningen, men lejen udbetales ikke til udlejer, før du har tjekket ud. Denne tryghed gælder kun, hvis booking og betaling foregår via Stugknutens system.  
Læs mere her

Undangömt på en åsrygg, i ett gammalt jordbrukslandskap och med magnifik utsikt över de omgivande skogsklädda kullarna och dalarna med djupa sjöar hittar du vårt paradis i Idhult naturreservat.

De vackra och unika markerna vid Idhult har forntida ursprung som går tillbaka till medeltiden och som har odlats och hållits fram till denna dag.

Mitt i allt detta välkomnar vi dig att bo i vårt hem som ligger precis i mitten av den lugna gamla byn, mellan de öppna ängslandskapen och djupa skogarna.

BOENDET
Vårt hus är hemtrevligt inrett med en rustik charm och bohemisk touch. Med antika anatoliska mattor, rustika gamla möbler, subtil varm belysning, gröna växter, mysiga ull filtar och kuddar, är vårt hem tillgodosett för att du ska känna dig som hemma.

Köket har ett stort och rustikt köksbord med upp till 8 personer, placerat bredvid en gammal spis för att hålla dig varm. Den är utrustad med allt du behöver för dina goda middagar. Som matälskare har köket blivit vårt favoritutrymme i huset och med många varma minnen från middagar och möten med vänner. Den är fullt utrustad med ett stort kylskåp och frys, en Mocca-master kaffebryggare för gott kaffe på morgonen, vattenkokare, matberedare, brödrost etc.

Vardagsrummet är där vi samlas på kvällen. Ibland tar vi fram några stora kuddar att sitta på framför eldstaden för att njuta av ljudet av den sprakande elden med en stor kopp varmt te. Ibland är det också trevligt att rulla ut yogamattan, sätta sig på meditationskudden eller i fåtöljen med en bok. Om du är på humör för en filmkväll finns det en projektor och skärm du kan använda (anslut till din enhet via HDMI eller Google Chromecast)*.

På andra våningen har du tillgång till fyra sovrum - ett sovrum med dubbelsäng (180x200) och en enkelsäng (90x200), ett sovrum med en enkelsäng (kan också användas som hemmakontor) och två små vindar utrymmen inredda med en liten dubbelsäng (140x200) vardera. Täcken och kuddar ingår, men påslakan och örngott tar du med dig själv.

Vi har en stor trädgård med massor av plats för vila eller lek, och en terrass där du kan grilla. Det finns också en möblerad glasterrass om du vill koppla av på en solig plats inne fast ute - utan tvekan vår favoritplats året runt, förutom att det kan bli ganska kallt där mitt på vintern. Om det behövs har vi en gasvärmare för detta utrymme.

Det andra röda huset på fastigheten är privat men kommer att vara ledigt under din vistelse, så du kommer att vara helt själv. Det finns bara en permanent granne 200 m bort, och våra grannar över staketet stannar bara där ibland. De är mycket vänliga människor som kan säga hej och prata om vädret utan att störa ditt lugn. För det mesta är allt du kommer att höra vinden, fåglar och djuren i skogen. Du kommer sannolikt att se en hel del hjortar hänga runt, ibland i trädgården på natten eller runt byn och naturreservatet. De är förstås helt harmlösa!

* Bra att veta är att det inte finns något WiFi i huset, men om du behöver använda Internet kan du enkelt dela det från din mobiltelefon.
Båda arbetar hemifrån med videosamtal och tittar på Netflix på kvällarna, och internet fungerar bra.

OMRÅDET
Vår gård ligger mitt i Idhults naturreservat, vilket innebär att det finns många vackra och natursköna stigar runt huset. Det finns en 2 km stig runt naturreservatet som vi starkt rekommenderar, och en magnifik utsiktspunkt bara 200 meter från huset.

Det finns ingen kollektivtrafik i närheten och närmaste alternativet för livsmedel är i Kisa eller Rimforsa, ca 30 km bort. Med detta sagt kommer du att belönas av en lugn och naturskön plats med få andra människor runt. Regionen är känd som en av de vackraste och mest fridfulla i Östergötland och erbjuder fantastiska alternativ för vandrare och naturälskare. Det finns många dolda pärlor som vi gärna delar med dig.

Nere i närmaste byn Björkfors finns ett vandrarhem där de hyr ut kanoter och har kurser för den som är intresserad!

När du behöver lite mer stimulans är Kisa en pittoresk stad bara 30 minuters bilresa bort. Körningen från huset till det är väldigt naturskön, så se till att du kör lugnt och enkelt och njuter av landskapet :) I Kisa finns en trevlig butik som säljer lokala råvaror och också ett gammalt och mysigt kafé som också är värd för ett museum på dess översta våningen, främst om den stora utvandringen som ägde rum i regionen under 1800-talet (Cafe Colombia).

På vägen till Rimforsa finns det också en trevlig gård som har ett stort växthus som säljer blommor och växter. De har också ett mycket vänligt kafé där du kan prova regionens berömda ostkaka. Om du behöver besöka en ännu större stad är Linköping bara 1 timmes bilresa bort.
Sæsoner og prisklasse

Pris per uge fra 10000 SEK

Pris per uge til 10000 SEK

Pris/måned 30000 SEK

Vi hyr ut vårt hus per vecka.
Faciliteter
Anden information
 •  Barbequefaciliteter
 •  Ingen rygning indendørs
 •  Mobildækning
 •  Opdelte rum
 •  Udendørs møbler
 •  Udendørssted (terrasse osv.)
 •  tv – Projektor med projektorduk
 •  Åbent ildsted
 Køkkenudstyr
 •  Køleskab
 •  Madlavningsfaciliteter
 •  Mikrobølgeovn
 Badeværelsefaciliteter
 •  Vaskemaskine
 •  WC
  Tilgængelig tæt på
 •  Fiske
 •  Kanoudlejning
 •  Vandreruter
Yderligere information

Personen ansvarlig for indholdet i denne annonce og for denne indlogering er Nicole Svensson.

Et råd til lejere når der bookes