#24629 - på Stugknuten.com siden 2019-01-13
 4 + 2 senge
 50
 3000 - 7500 SEK/uge
(7)

Gotland, Sudret, Vamlingbo cykelavstånd till havet

Dette overnatningssted er forsynet med Stugknutens S-mærke

Stugknutens S-mærke betyder, at din udlejer har valgt at sikre dig så tryg en handel som muligt. Du betaler for overnatningsstedet samtidigt med bookningen, men lejen udbetales ikke til udlejer, før du har tjekket ud. Denne tryghed gælder kun, hvis booking og betaling foregår via Stugknutens system.  
Læs mere her

I Vamlingbo på södra Gotland, det som kallas Storsudret, ligger detta insynsskyddade hus från 70-talet. Huset är 50 kvm fördelade på två sovrum, vardagsrum, badrum och kök.
Vardagsrummet har braskamin, matbord, fåtölj och soffa.
Badrummet har duschkabin, handfat och förbränningstoalett. Engångspåsar och manual till toaletten finns i badrummet.
Två sovrum med två sängar i vardera rum, extramadrass finns i garderoben.
Medtag egna lakan och handdukar.

Vid förfrågan och för ett extra tillägg (från 1500 kr/vecka, beroende på period och antal personer) finns det en enkel men trevlig gästbod med plats för två personer eller "den lilla familjen". Där finns en utdragbar bäddsoffa, 2 x 80 cm bredd (IKEA Hemnes), matbord och en enkel köksbänk med mikro, vattenkokare och spisplatta. El men inget rinnande vatten.

På Storsudret är det alltid nära till havet och den speciella natur det skapar. Det är både bördigt och kargt på samma gång med mycket blommor, rikt fågelliv och en levande landsbygd med gårdsförsäljning av grönsaker, lammkött, fårskinn och hantverk.

Huset är enkelt men trivsamt. Värms med fördel upp av braskaminen, ved finns att köpa på ICA i Burgsvik. Köket är fullt utrustat med kyl, frys, mikro, kaffebryggare och porslin för minst sex personer (ej diskmaskin).
I anslutning till huset finns två verandor under tak för både soliga och regniga dagar

I boden på tomten ryms tre mindre bodar: snickarbod, bod med elektrisk mulltoa och den extra sovboden som kan hyras vid förfrågan och tillägg.
I snickarboden finns lite spel, strandleksaker, barnstol, badbalja mm och en enkel klotgrill. Glöm inte att köpa kol och ställ grillen på sanden eller vattna marken lite innan, Gotland är oftast mycket torrt sommartid.

Tomten är stor och på framsidan är det sol fram till kl 19 på kvällen sommartid. Det finns flera platser med utemöbler, hammock, hängmatta, gungor, sandlåda och studsmatta. Husets placering i ett litet skogsparti ger tomten den blandning av träd, buskar, mossa och sand som det naturskyddade området Mickels erbjuder.

För den som önskar cykla kan man hyra på Bertil Norrbys, järnaffären i Burgsvik. Boka gärna i förväg. (Eventuellt - och vid förfrågan - kan det finnas cyklar i snickarboden att hyra men se till tr de lämnas hela vid avfärd). På Bertil Norrbys erbjuder de även cykelreparationer.

På gångavstånd hittar du Vamlingbo kyrka med Vamlingbo Prästgårdscafé, handelsträdgård, Lars Jonsson-museet, Naturum och Vamlingbo Kulturscen med konserter och andra evenemang - se deras hemsida. Bara en kort bit därifrån ligger Vamlingbolaget med klädförsäljning och glass-favoriten Razzle Dazzle som är öppen i juli. Ännu någon km bort ligger Bottarvegårdens hembygdsmuseum med kafé, lekplats, föreläsningar och ibland även teater.
Cykelavstånd till raukarna vid Holmhällar med det klassiska pensionatet som också har restaurang med kiosk och enkel lunch. I Hamra ca 6 km bort finns en bra bykrog, krukmakeri, gårdsförsäljning och bageri.

En lite längre cykeltur, eller kort biltur söderut, ligger Gotlands sydspets med Hoburgen och restaurang Majstregården som ordnar grillkvällar under sommartid och även öppet under vissa högtider under året. Man kan med fördel ta omvägen ”Vacker kustväg” dit.
På vägen mot Hoburgen ligger Körsbärsgården med konsthall, kafé och hantverk till försäljning.

Det är ca 15 min cykling till havet på båda sidor om Gotlands sydspets. Östra sidan erbjuder strandbad på Austre och Skvalpvik, på västra sidan finns bryggbad med solnedgång i Kvarne/Grumpe.

Under sommartid ordnas det många kulturevenemang och loppisar på södra Gotland.

I Burgsvik, Storsudrets centralort ca 10 minuter bort med bil, finns året runt- öppen restaurang och andra säsongsöppna matställen och barer, ”Hantverkshuset Burgsvik” med aktiviteter och evenemang - se deras Facebook-sida, välsorterad mataffär med möjlighet att beställa varor från Systembolaget, bensinstation, bibliotek - öppet vissa dagar, hantverksaffärer, padelbanor och järnaffär. Handla och tanka gärna när ni kommer ner till Sudret och stöd de lokala handlarna.
I Burgsvik finns även offentlig strand med bad från hamnpiren, bastu (se tider för allmänheten), bar och restaurang. Sommartid är det marknad på lördagarna, konserter på Grå Gåsen och missa inte den mysiga biografen som visar aktuella filmer hela sommaren. På vägen mot Burgsvik ligger Återvinningscentralen där man utan kostnad slänger plast, glas och metall. Se öppettider men vanligtvis måndag, torsdag och lördag.

Under perioder av kyligt utomhusväder då man använder element för uppvärmning, tillkommer kostnader för el. Om ni köper egen ved och värmer upp huset med kaminen tillkommer ingen extra kostnad.

Varmt välkomna!
Maria

P.S. Lite solfakta ☀️
2019, 2020 och 2022 vann södra Gotland återigen solligan med flest soltimmar i landet.
2021 vann Svenska Högarna men sen kom södra Gotland.
Stugknuten
Sæsoner og prisklasse

Pris per nat fra 500 SEK

Pris per nat til 1200 SEK

Pris per uge fra 3000 SEK

Pris per uge til 7500 SEK

Pris/vecka beroende på årstid och säsong 3.000-7.500 kr.
Lågsäsong september-maj.
Kostnad för el tillkommer under perioder med förbrukning av el för värme.

Under sommarveckorna hyr jag mest ut veckovis men i början och slutet av sommaren kan det vara lättare med strödagar. Men hör av er med förfrågan om kortare eller längre period så kan vi säkert komma överens.
Bedømmelser

Følgende lejere efterlod en anmeldelse

Conny F., lejes i 2023
Verifierat omdöme
På tomten var det stora rishögar ruttna träd låg på flera ställen trasiga möbler trasiga sittplatser på gungställning studsmatta full av skräp i en syrenberså var igenväxt gick inte att använda möblerna där Hur kan man hyra ut det här

Generel bedømmelse

Renlighed

Beliggenhed

Annoncens nøjagtighed

Maria B. (Vært)
Hej Conny. Det gör mig ledsen att läsa vad ni skriver då jag har lagt ner en hel del arbete på att få detta enkla 70-talshuset (som jag också skriver i annonsen) trivsamt. Vill gärna veta vilka bilder som inte stämmer överens med verkligheten, så jag kan byta ut dem. Några svar på ert omdöme: Högarna av ris och nedfallna träd är rester av vinterns stormar och den rensning det medföljde och för den som läser bör det påpekas att de ligger inne i en "skogsglänta" och vid sidan om där man vistas. Angående möblerna i bersån så är de inte ens med på bilderna då de är en slags installation av gamla Grythyttan-möbler. Jag har fem andra sittplatser och matgrupper att sitta vid och stormen hade tydligen tagit en av de gamla träsofforna på tomten och hammockens tak, som du berättade för mig. Nu är de lagade och ommålade. Skräpet i studsmattan - är det barren från tallarna de står under? Det är svårt att undvika när de står under en klunga av höga taller. Återigen ledsen för er besvikelse. /Maria
Carl Bredberg, lejes i 2023
Verifierat omdöme
Lågt betyg på städning pågrund av kylskåpet behövde göras rent från mögel. Annars ett trevligt boende.

Generel bedømmelse

Renlighed

Beliggenhed

Annoncens nøjagtighed

Maria B. (Vært)
Tack för ert omdöme och väldigt tråkigt att kylen hade stängts av så att det blev mögel i de kvarlämnade burkarna och tack igen för hjälpen med rensning av densamma. /Maria
Annette Atternäs, lejes i 2023
Verifierat omdöme
Riktigt mysig sommarstuga med väldigt sköna sängar.

Generel bedømmelse

Renlighed

Beliggenhed

Annoncens nøjagtighed

Maria B. (Vært)
Tack för ert omdöme och vad skönt att att ni tyckte om läget, boendet och sängarna. Tråkigt med städningen dock. Och det var bl a det jag tänkte på när jag berättade att ni skulle komma till ett hus som har varit vinterstängt ett halvår. Men tack för att ni meddelade mig det direkt när ni hade anlänt. /Maria
Marie K., lejes i 2022
Verifierat omdöme

Generel bedømmelse

Renlighed

Beliggenhed

Annoncens nøjagtighed

Maria B. (Vært)
Tack för ditt omdöme. Och vad bra att annonsen stämde överens med verkligheten. Det känns viktigt tycker jag. /Maria
Åsa Lindgren, lejes i 2021
Verifierat omdöme

Generel bedømmelse

Renlighed

Beliggenhed

Annoncens nøjagtighed

Maria B. (Vært)
Tack för ert omdöme! Vänligen, Maria
Stugknuten
Faciliteter
Information
  •  Barbequefaciliteter – Enkel kolgrill finns i boden
  •  Ingen rygning indendørs
  •  Mobildækning – Bra täckning hos de flesta leverantörer
  •  Opdelte rum – Två sovrum med två sängar i vardera rum inne i huset och ett litet enkelt sovrum i boden.
  •  Udendørs møbler – Utemöbler finns både under tak och ute på tomten
  •  Udendørssted (terrasse osv.) – Både under tak och ute på tomten
  •  Åbent ildsted – Braskamin - köp med 30cm björkved
 Køkkenudstyr
  •  Fryser – Medelstor golvfrys i köket
  •  Køleskab – Bra golvkylskåp
  •  Madlavningsfaciliteter – Spis, ugn, mikro, kyl, frys och rinnande varmt och kallt vatten finns i köket.
  •  Mikrobølgeovn – Ja
 Badeværelsefaciliteter
  •  Bad – Duschkabin
  •  Pool – Finns i både Burgsvik och Fide
  •  Sauna – Finns både i Burgsvik och Vamlingbo (dusch, ej badmöjlighet) ca 10 min cykling bort och havsbastu inne i Burgsvik
 Tilgængelig tæt på
  •  Cykeludlejning – Cyklar att hyra finns på järnaffären Bertil Norrby i Burgsvik, boka gärna ett tag innan ni kommer
  •  Fiske
  •  Fodboldbane – Finns i Burgsvik
  •  Golf
  •  Indendørs svømmefaciliteter – Simhall finns i Hemse, närmaste större centralort
  •  Legeplads – Vid Bottarve hembygdsgård ca 1,5 bort finns en rolig lekplats
  •  Ridning – Ja
  •  Udendørs svømmefaciliteter (strand) – Cykelavstånd till havet på båda sidor om ön
  •  Vandreruter – Fina vandringsleder över hela storsudret
Yderligere information

Et råd til lejere når der bookes

Stugknuten
Mangopay
Stripe
BankID
Visa MasterCard
Omocom