#29649 på Stugknuten.com siden 2021-05-17
 6 + 1 senge
 90
 8000 - 17000 SEK/uge
(3)

Stuga på gränsen till kalfjället

Dette overnatningssted er forsynet med Stugknutens S-mærke

Stugknutens S-mærke betyder, at din udlejer har valgt at sikre dig så tryg en handel som muligt. Du betaler for overnatningsstedet samtidigt med bookningen, men lejen udbetales ikke til udlejer, før du har tjekket ud. Denne tryghed gælder kun, hvis booking og betaling foregår via Stugknutens system.  
Læs mere her

Renoverad äkta fjällstuga, med bästa läget i Storhogna strax ovanför Storhogna högfjällshotell, liftar och skidsystem.
Gå ut genom dörren, sväng höger, gå cirka 100 m och du är redan i ländspåren på vintern och/eller nära hjortronen om sommaren. Det är i den fjällnära miljön man hittar den här stugan i gamla Storhogna högst upp ovanför Storhogna högfjällshotell. Den har stått här sedan 1974, sett årstider komma och gå och stått pall hela vägen. Den är uppdelad i tre sovrum, ett badrum med dusch och bastu och ett badrum med dusch, kök och stort allrum med en rejäl öppen spis. Utsikten består så klart av fjäll och det är inte ovanligt med renar i/kring stugan eller uppe på kalfjället. Stugan har renoverade ytskikt, renoverat kök och moderna badrum. Storhogna Högfjällshotell & Spa ligger bara 3 min promenad härifrån om man skulle vilja känna på lite mer civilisation i form av god mat, mingel, pool & SPA, träningspass och andra aktiviteter.

I Storhogna finns fantastiska längdspår som tar dig upp på fjället eller till Vemdalsskalet om du önskar det och här finns alpin åkning som hänger ihop med Klövsjös skidområde via en transportlift. Härifrån utgår både hundspann, skoterturer och vesseltrafik till Samevistet. Här har man, kort sagt, allt man önska sig under sin fjällvistelse, både sommar och vinter.

Man kan sätta på sig skidorna utanför huset och åka ned till liften om man är ok med att staka lite sista biten. Det är dock inte ski-in trots närheten till backarna då huset ligger på berget som vetter mot Storhognas skidbacke.

--------
VINTER

SLALOM
Storhogna erbjuder ski-in-ski med familjevänlig alpin åkning på 100% natursnö och längdåkning i välpreparerade skidspår som börjar precis runt knuten.
Från Storhognabacken tar man smidigt släpliften till Klövsjö Express och i närheten ligger även skidområderna Vemdalsskalet och Björnrike.

LÄNGD
Skidspår för både skate och klassisk stil.
60 km sammanhängande skidspår som är gjorda för både skate och klassisk stil. Spårsystemet som går upp på 800m höjd är snösäkert och prepareras under hela säsongen.

Turåkning på fjället
Över fjället går 18 mil rösade leder som tar dig ut i vildmarken eller till våra grannbyar. Från hotellet går en 4 km kryssled som leder till populära utflyktsmålet Samevistet våffelstuga på kalfjället.

-----
SOMMAR

VANDRING
Här finns lättillgänglig fjällvandring i fantastisk natur som passar hela familjen. Här kan du passera fina gamla fäbodar och brusande vattenfall. Den kanske vackraste vandringstipset är vandring från Storhogna till samevistet och Fallmoran. Fallmoran är en av våra äldsta och finaste fäbodvallar och anlades redan i mitten av 1500-talet.

VATTENFALL
Ett vattenfall är ett bra mål för vandringen, cykelturen eller picknicken. Väl framme rekommenderas ett dopp! "Finn Fem Fall" är fem fina vandringsturer som alla passerar förbi vackra vattenfall. Finns det något bättre än ett svalkande dopp efter en härlig fjällvandring?

CYKEL
Vare sig du vill cykla nedför branta backar, ta dig fram på smala skogsstigar eller böljande landsvägar finns det alternativ i Storhogna/Klövsjö/Vemdalen. Cyklarna hyr ni t ex på Klövsjö Stenugnsbageri eller på Skistar Concept store på Vemdalsskalet (en nyhet är de populära el-cyklarna).

FISKE
I Klövsjö & Storhogna finns det mesta av olika fiskevatten, från forsande strömmar till lugna skogstjärnar. I Klövsjö ligger Svartåstjärn där regnbåge, öring och röding är inplanterad.

TRAIL RUNNING
Sommarens motsvarighet till off pistskidåkning är utan tvekan trail running. Att springa på fjället är något helt annat än den vanliga joggingturen runt kvarteret.

GOLF
Mellan Klövsjö och Vemdalen ligger en av Sveriges vackraste golfbanor. Klövsjö-Vemdalens Golfklubb såg dagens ljus i slutet på 1980-talet. Sedan många år har klubben åfr både en 18-hålsbana och en korthålsbana över 9 hål. Hede-Vemdalens GK är en 18-håls parkbana av hög kvalitet, ritad av Sune Linde. Banan ligger idylliskt vid Ljusnan med Sonfjället i fonden.

-----
OM HUSET

KÖK
Fullutrustat kök med diskmaskin, kaffebryggare, tekokare mm.

STORSTUGAN/ALLRUM
Dubbla soffor, matbord med 10 stolar, eldstad, TV mm

SOVRUM
Sovrum 1:Dubbelsäng 180cm
Sovrum 2: 1 våningssäng (två sängplatser á 90cm)
Sovrum 3: 1 våningssäng (två sängplatser á 90cm)
Finns även en bäddmadrass om nån vill sova på golvet (1 sängplats)
Ni behöver bara ta med sängkläder. Täcke och kuddar ingår.

BADRUM
Badrum 1 = Dusch, WC samt bastu
Badrum 2 = Dusch och WC

ÖVRIGT
Altan med utemöbler samt grill. Pulkor, spark, snowracer finns under huset.

RÖKNING EJ TILLÅTET!
Alla i sällskapet ska vara fyllda 21 år för att bo i boendet. Åldersgränsen gäller EJ barn i målsmans sällskap.

BYTESDAG
I huvudsak SÖNDAGAR eller enligt överenskommelse (incheckning 16.00/utchechning 10.00)
Rökning och husdjur är ej tillåtet.

STÄDNING
Uthyres endast med obligatorisk slutstädning. Kostnad för städning tillkommer med 1200 kronor oavsett hyresperiod och regleras direkt mellan hyresgäst & hyresvärd.

Tveka inte att höra av dig för eventuella frågor! Välkommen!
Stugknuten
Sæsoner og prisklasse

Pris per uge fra 8000 SEK

Pris per uge til 17000 SEK

Enligt ök.
Bedømmelser

Følgende beboere har lejet feriehjemmet og skrev en anmeldelse

Agnes H., lejes i 2022
Mycket fint hus med perfekt läge i direkt anslutning till kalfjället. Kan rekomendera!

Generel bedømmelse

Renlighed

Beliggenhed

Annoncens nøjagtighed

Elin Kock, lejes i 2022
När vi checkade in var stugan inte städad trots att den endast hyrs ut med köp av obligatorisk slutstädning. Det löste sig dock med att städerskan ryckte ut efter kontakt men skapade olägenhet för oss som fick vänta med att bära in packning och mat under tiden. Städningen gick fort men blev ganska slarvigt utförd vilket inte gav den premiumkänsla av stugan vi hoppats på. Annars var allt kanon!

Generel bedømmelse

Renlighed

Beliggenhed

Annoncens nøjagtighed

Björn D. (Vært)
Vi ber om ursäkt å städerskan vägnar som hade missuppfattat dag & tid men har infört nu rutin för att det inte skall hända igen!
Anette P., lejes i 2022

Generel bedømmelse

Renlighed

Beliggenhed

Annoncens nøjagtighed

Björn D. (Vært)
Kul att ni trivdes och välkomna tillbaka!
Stugknuten
Faciliteter
Anden information
 •  Barbequefaciliteter
 •  Ingen rygning indendørs
 •  Mobildækning
 •  Udendørs møbler
 •  Udendørssted (terrasse osv.)
 •  tv
 •  Åbent ildsted
 Køkkenudstyr
 •  Fryser
 •  Køleskab
 •  Madlavningsfaciliteter
 •  Mikrobølgeovn
 •  Opvaskemaskine
 Badeværelsefaciliteter
 •  Bad
 •  Sauna
 •  Vaskemaskine
 •  WC
  Tilgængelig tæt på
 •  Fiske
 •  Golf
 •  Hundeslæde
 •  Indendørs svømmefaciliteter
 •  Jagt
 •  Langrend
 •  Legeplads
 •  Ridning
 •  Snescooterkørsel
 •  Styrtløb (snowboard)
 •  Udendørs svømmefaciliteter (strand)
 •  Vandreruter
Yderligere information

Personen ansvarlig for indholdet i denne annonce og for denne indlogering er Björn D..


Et råd til lejere når der bookes

Dette er en af mange annoncer ved www.stugknuten.com - feriehjem i Sverige
Mangopay
Stripe
BankID
Visa MasterCard
Omocom