#26324 på Stugknuten.com siden 2019-08-09
 4 senge
 75
 6800 - 10000 SEK/uge
(6)

Sol & fjällutsikt i Bruksvallarna

Dette overnatningssted er forsynet med Stugknutens S-mærke.

Stugknutens S-mærke betyder, at din udlejer har valgt at sikre dig så tryg en handel som muligt. Du betaler for overnatningsstedet samtidigt med bookningen, men lejen udbetales ikke til udlejer, før du har tjekket ud. Denne tryghed gælder kun, hvis booking og betaling foregår via Stugknutens system.  
Læs mere her

Från huset har du en fantastisk utsikt över bl.a. Skarvarna, Kariknallarna och Ramundberget med bästa solläget på en stor altan där du kan välja sida beroende på vinden. Huset ligger högt och fritt med makalös utsikt. Det finns en stor parkering med plats för flera bilar och ev skotersläp. Du kan ej ladda en elbil i stugan i dagsläget (laddmöjlighet finns i Ramundberget, och Funäsdalen). Stugan är rök och husdjursfri.

Du måste köpa till obligatorisk städning vilket bokas i och med att du godkänner bokning. Fakturan på städningen skickas till dig och vill du använda rutavdrag går det bra. I så fall kontaktar du städfirman senast din avresedag annars kommer fakturan utan rotavdrag. Därför behöver du bara kasta soporna, flaskor, burkar och diska och ställa in allt i skåpen, släcka lyset, ställa elementen på 20 grader, låsa och lämna in nycklarna när du lämnar stugan.

Vid frukostbordet kan du planera din dag med fjällen utanför fönsterna. Det är en öppen planlösning med stor hall med bra förvaring, fullt utrustat kök och en stor storstuga med högt till tak. Badrum och bastu med fjällutsikt och balkongdörr så det är bara att rulla sig i snön på altanen eller slå sig ner och titta på solnedgången. Det finns två separata sovrum, en med dubbelsäng och det andra med en våningssäng (120 / 80). Huset passar bra till 4 vuxna eller en familj. OBS! Altanens staket är inte barnsäkert för små barn, det går att krypa under spjälorna.
Det finns braskamin och järnspis. Ved ingår ej. Ersätt den ved du tar i stugan. Kan köpas på macken eller ICA säckvis. TV med basutbud och en DVD spelare, HDMI kabel till TV:n, mikro, diskmaskin, spis, och kyl-frys och torkskåp. Tänk på att förbrukningsvaror inte ingår (diskmedel, diskborste, disktrasa, toa- hushållspapper, kökshandduk). Parkeringen och vägen skottas av plogbilen men du kan behöva skotta trappan mellan parkeringen och huset. Lite snöleksaker och en spark finns att låna på vintern för att åka på vägen i området eller ner till ICA för den modiga.

Sommar och höst
Sommartid är det vandring, cykling, fiske, ridning, paddling, klättring och bad i Ljusnan eller någon sjö. Sommartid kan du under vissa perioder ta liften upp med cykel och cykla ner.


Sommartid kan man vandra eller springa i vacker fjällnatur men även fiska, paddla kanot, rida, bada i Ljusnan eller i någon sjö, plocka bär och svamp samt småviltsjakt. Du kan ta bilen upp till flera fjällparkeringar för att snabbt komma upp över trädgränsen och Mittåkläppsvägen i Bruksvallarna är en av dem. Möjligheterna att cykla på vägar och fina MTB-leder är obegränsade och nu finns även downhill cykling. Här går Sveriges vackraste MTB-lopp Fjällturen varje sommar och nu även landsvägscykling med Forbondeloppet. I Ljusnedal finns en fjällgolfbana (18 hål) med fin inramning av fjäll, sjö och hembygdsområdet och sedan en 9-hålsbana med Pay and Play i Ramundberget precis bredvid Ljusnan.

Vinter tid
Längdspår och skoterspår startar nästan från huset (vid vändplanen) och om du vill åka slalom så finns det 5 anläggningar i närheten. Närmast är Ramundberget (8 km) och Funäsdalsberget (12 km). Skidbuss finns under högsäsongen. Nordic Ski-systemet med 30 mil preparerade längd- och turåkningsspår nära och åker du nedför Södergrens backen kommer du till skidstadion som du kanske känner igen från skidtävlingar och Vinterstudion.

Längdåkningen startar tidigt (snögaranti från mitten på oktober med sparad snö och snökanoner, och Bruksvalls loppet i november) och håller på fram till sen vår på fjället. Höstlovet v.44 har blivit en populär start för vinteraktiviteter.

Det finns 5 alpina anläggningar i närheten. Flera av dem börja lägga konstsnö tidigt. Närmast är Ramundbergets fina anläggning med varierad åkning där man även satsar på bra barnaktiviteter i Lill Ramis och på hotellet finns Ramis svar på ”Junibacken” för de yngre. Funäsdalsberget arrangerar flera mästerskapstävlingar och har även en kabinbana till topp restaurangen, bra park och barnområde för de minsta. Sedan finns Tänndalens stora skidsystem med varierad åkning men även genuina lilla Kappruet och Tännäskröket finns att tillgå på samma liftkort.

Skoterled-systemet som du lätt ansluter till från vändplanen på vår gata räknas som Europas bästa, med sina 61 mil preparerade skoterleder. Funäsfjällen samarbetar med Storsjö/Ljungdalen och ledkortet gäller även där, köpes på macken. Det finns många fina dagsturer att göra mellan våffelstugor och restauranger eller varför inte lite isfiske när solen skiner.

Bruksvallarna & Funäsdalen
Bruksvallarna är en levande by året om och perfekt som utgångspunkt oavsett tid på året. Det finns en ICA-butik, rökeri med delikatessbutik och ibland bakas även stenugnsbakad pizza, mejeri med egen osttillverkning, fika i Kåta, restaurang och även 2 vallabodar för allmänheten, spårcentral, elljusspår, barn och teknikspår, mack, skid- och skoteruthyrning .

I Funäsdalen finns all annan samhällsservice inkl systembolag, hälsocentral och apotek, gym, bad på hotell Funäsdalen samt div restauranger. Fint prisbelönta Fjällmuseet (barnvänligt) med en fäbod och tunnel att krypa i för barn samt intressant museum. Området Funäsfjällen har ett bra koncept med Guldturer för vandring, MTB-turer, Pärlor för skoteråkning, KUL-turer och Guldvatten för fiske.

Kontakta mig för bokningar under de blåmarkerade perioderna i kalendern. Det är ändrade regler angående städningen under den perioden vilket är anledningen till blåmarkeringen.

Välkommen med din förfrågan. Maila eller ring 070-8483828.
Gerd


OBS!
Det tillkommer kostnad för obligatorisk städning, med RUT-avdrag är kostnaden + 807 kr och utan RUT-avdrag är kostnaden +1562,50 inkl moms.
Fakturan för städningen kommer att mailas till dig efter vistelsen. Har du inte möjlighet att använda RUT-avdrag måste du själv kontakta Städfirman innan avresan. Mer info kommer att finns i bokningsbekräftelsen.

2021
v. 2 - 4 söndag- söndag 6800 kr
v. 5 - 6 söndag- söndag 7900 kr
v.7 söndag - lördag 8500 kr
v. 10 - 11 söndag- söndag 10 000 kr
v.16 söndag- söndag 7900 kr
v.17 - 24 söndag- söndag 6800 kr
v.25 - 50 söndag-söndag 7000 kr

För priser senare veckor eller längre perioder vänligen hör av er till oss direkt
Sæsoner og prisklasse

Pris per uge fra 6800 SEK

Pris per uge til 10000 SEK

2021
v. 2 - 4 sönd - sönd 6800 kr
v. 5 sönd - sönd 7900 kr
v. 6 sönd - sönd 7900 kr
v. 7 sönd - lörd 6n 8500 kr
v.10-11 sönd - sönd 10000 kr
v.12 sönd - lörd 6n 8500 kr
v.13, 14 påsk
v. 15 sönd-sönd Fälltopp 10000kr
V.16 sönd-sönd 7900kr
v.17-24 sönd - sönd 6800 kr
v.25- 50 sönd - sönd 7000 kr

OBS!
Det tillkommer kostnad för obligatorisk städning, med RUT-avdrag är kostnaden + 807 kr och utan RUT-avdrag är kostnaden +1562,50 inkl moms.
Fakturan för städningen kommer att mailas till dig efter vistelsen. Har du inte möjlighet att använda RUT-avdrag måste du själv kontakta Städfirman innan avresan. Mer info kommer att finns i bokningsbekräftelsen.
Bedømmelser

Følgende beboere har lejet feriehjemmet og skrev en anmeldelse

Leif Östman, lejes i 2021

Generel bedømmelse

Renlighed

Beliggenhed

Annoncens nøjagtighed

Anna Rydén, lejes i 2021

Generel bedømmelse

Renlighed

Beliggenhed

Annoncens nøjagtighed

Henrik G., lejes i 2021

Generel bedømmelse

Renlighed

Beliggenhed

Annoncens nøjagtighed

Monika Moser, lejes i 2021

Generel bedømmelse

Renlighed

Beliggenhed

Annoncens nøjagtighed

Susanne Lindholm, lejes i 2020
Fräscht hus, trivsam planlösning, fantastiskt läge med utsikt över Bruksvallarna och fjällen. Att städningen ingick var ett stort plus. Vi kommer rekommendera huset och värden för vänner och bekanta. Vi kommer säkerligen att återvända!

Generel bedømmelse

Renlighed

Beliggenhed

Annoncens nøjagtighed

Faciliteter
Anden information
 •  Allergivenligt – Rök och husdjursfri stuga
 •  Barbequefaciliteter – .
 •  Hunde ikke tilladt
 •  Ingen rygning indendørs – Ingen rökning inne eller ute på tomten.
 •  Mobildækning
 •  Opdelte rum – 2 sovrum
 •  Udendørs møbler
 •  Udendørssted (terrasse osv.) – Stor altan med fantasisk utsikt och kvällssol.
 •  tv
 •  Åbent ildsted – Ved finns att köpa på ICA och på macken.
 Køkkenudstyr
 •  Fryser
 •  Køleskab
 •  Madlavningsfaciliteter – Fullt utrustat kök
 •  Mikrobølgeovn
 •  Opvaskemaskine
 Badeværelsefaciliteter
 •  Bad
 •  Sauna
 •  Tørreskab
  Tilgængelig tæt på
 •  Cykeludlejning – Kan hyras i Funäsdalen
 •  Fiske – Fjällfiske i rinnande och stilla vatten. Öring, Röding, Harr mm
 •  Fodboldbane – Funäsdalens ip, mindre plan i Bruksvallarna. Fotbollar finns att låna.
 •  Golf – 18 hålsbana i Ljusnedal, 9 hål pay and play i Ramundberget
 •  Indendørs svømmefaciliteter – Finns en bassäng på Funäsdalens hotel
 •  Jagt
 •  Kanoudlejning – Kan hyras i Funäsdalen
 •  Langrend – Utanför stugan. Utrustning finns att hyra i Bruksvallarna
 •  Minigold – Campingen innan Funäsdalen
 •  Ridning – Turer på fjället
 •  Snescooterkørsel – Reglerat skoterområde. 61 mil med preparerade skoterleder som går ihop med Ljungdalen och Storsjöområdet. Skotrar finns att hyra i Bruksvallarna.
 •  Styrtløb (snowboard) – Det finns 5 anläggningar och utrustning finns att hyra på flera ställen.
 •  Udendørs svømmefaciliteter (strand) – Nere vid Ljusnan eller vid fjällsjöar
 •  Vandreruter – Många markerade Guldturer och även rösade fjällleder precis utanför stugan.
Yderligere information

Personen ansvarlig for indholdet i denne annonce og for denne indlogering er Gerd Nyhem.

Et råd til lejere når der bookes