#22966 - på Stugknuten.com siden 2018-03-20
 12 senge
 175
 54000 SEK/uge
(2)

Sjötomt Stockholms Skärgård anno 1909, egen brygga

Dette overnatningssted er forsynet med Stugknutens S-mærke

Stugknutens S-mærke betyder, at din udlejer har valgt at sikre dig så tryg en handel som muligt. Du betaler for overnatningsstedet samtidigt med bookningen, men lejen udbetales ikke til udlejer, før du har tjekket ud. Denne tryghed gælder kun, hvis booking og betaling foregår via Stugknutens system.  
Læs mere her

Villa Stenkulla

Här kan ni samla familj, släkt och vänner i en verklig skärgårdsidyll. Ni har alltid kontakt med vattnet. Bryggan och bastun är naturliga tillhåll och el på bryggan gör de möjligt att ta fram våffeljärnet. Den stora tomten gör att du alltid hittar en plats i solen, yoga i soluppgången på bryggan eller balkongen, frukost på verandan eller balkongen, lunch i bersån eller med gäster på den vindskyddade innergården, fördrink på utkiksplatsen eller verandan, middag på punschverandan eller bryggan – du väljer själv men det blir många nyp i armen.

Stor egen sjötomt på 4.000 kvm med fantastisk sjöutsikt och sol hela dagen. Egen brygga med segelbåtsdjup, bastu med sjöutsikt i tre riktningar, samt solstolar och stort matbord. Finns två bojar.

Gammalt hus från 1909 med mycket bevarad sekelskiftscharm. Featured i Sköna Hem, House & Antiques samt Hyttemagasinet. Huvudbyggnaden har ett master bedroom med dubbelsäng, handfat, toalett och dusch. Egen balkong med magnifik sjöutsikt. Perfekt för frukost, drink eller läsning i vindskyddat utrymme. På övervåningen finns ytterligare ett sovrum med en bädd, ett sovrum med våningssäng och handfat, samt en hall med soffa, tv och tv spel. I bottenvåningen finns ett stort kök med spis, ugn, mikro, stor kyl med frys. Matplats för 6 pers. Sjöutsikt från diskhon. Liten köksveranda där man kan sitta två pers med sjöutsikt åt två håll. Punschveranda med hänförande sjöutsikt och solnedgång med plats för 10-12 pers. Perfekt för alla måltider, pussel eller kortspel. Stor kombinerad matsal och vardagsrum med TV och Sonos system. Toalett med dusch på bottenvåningen. Luftvärmepumpar på över och bottenvåningen för AC vid varma dagar. Wifi och Apple TV.

Gäststugan ”Sussa” har två separata sovrum, ett med dubbelsäng och ett med våningssäng och handfat. Gäststugan ”Siesta” har ett stort rum med en dubbelsäng, en enkelsäng, sovloft med två madrasser samt handfat.

Gasolgrill. Stor studsmatta, gräsmatta och stora lekytor. Flaggstång och flaggspel. Utemöbler och möjlighet att styra upp större sommarluncher på innergården. Möjlighet att låna partytält vid extremt solsken.

Tvättmaskin/torktumlare och stor frysbox.

Härlig trädgård med syrenberså, körsbärsträd, kaprifol, pioner, magnolia, och en större samling rhododendron bidrar till att skapa en insynsskyddad miljö.

Villa Stenkulla ligger lättillgängligt med Vaxholmsbåtar som trafikerar ön 10 ggr/dygn i vardera riktning. Det tar 10 min till Vaxholm och 1 timme till centrala Stockholm. Det finns även 3st båttaxi firmor i Vaxholm. Bilparkering finns.

Vaxholm, skärgårdens huvudstad, har mycket historia, inte minst med Vaxholms fästning, samt pittoresk bebyggelse med gränder och mysiga butiker. I Vaxholm finns ett 20-tal restauranger, apotek, matbutiker, caféer, färsk fisk, systembolag, bagerier med färskt bröd, biograf, bankomat och massor av glasställen! Inom 20 minuter med egen- eller taxibåt finns ytterligare ett 10-tal restauranger med sjölägen. Från Vaxholm kan man enkelt ta en Vaxholmsbåt vidare ut i skärgården. Från Arlanda tar det 45 min.

Ön Stegesund är klassat som nationellt kulturhistoriskt intressant på grund av alla grosshandlarvillor från sekelskiftet och just Villa Stenkulla är klassat som extra intressant. På den bilfria ön finns en grusad väg som är perfekt för joggingrundan eller varför inte en match på tennisbanan. I Vaxholm finns det golfbana, ridning m.m och Catch & Relax erbjuder guidade fisketurer från ön.

Sänglinne och handdukar ingår.

Rökning ej tillåten.

Sagt om Stenkulla: "It's hard to believe this place actually exists! Johan's place is a fairytale come true! The most unbelievably beautiful home with exceptional touches in the most incredible setting. Feel very lucky to have experienced it and very grateful to Johan for opening up his home to us." (- Alex, England, 2019/21)
"We had an absolutely magical stay in Johan’s house! I truly recommend it and would love to come back! Probably one of the most beautiful houses in the Stockholm archipelago!" (- Rebecka, Sweden, 2021)

Om Johan

Villa Stenkulla har varit i Johan Nordquist familjs ägo sedan 2002 och har gradvis uppgraderats och renoverats till den pärla det är idag. Här firas påsk, midsommar och födelsedagar. Otaliga sommarluncher har hållits med släkt och vänner. Johan är egen företagare med tre barn och bor i centrala Stockholm.

Vägbeskrivning:
Från Stockholm tar det c. 40 min till Vaxholm, från Arlanda c. 45 min.
Stugknuten
Sæsoner og prisklasse

Pris per nat til 9000 SEK

Pris per uge til 54000 SEK

9.000:-/natt, minimum 6 nätter. Städning ingår.
Bedømmelser

Følgende lejere efterlod en anmeldelse

Ubekræftet anmeldelse
Jonas, lejes i 2017
Superhärligt ställe! Vi spenderade en vecka där. Charmen slår allt. Gillade att det är så insynsskyddat.
Ubekræftet anmeldelse
Lovisa, lejes i 2017
Vi spenderade en semestervecka i augusti förra året på denna plats och det var helt fantastiskt på alla sätt, en skärgårdsdröm. Huset är otroligt charmigt och rymligt. Det finns mycket plats för gäster och barn och att äta mat på punschverandan är en magisk upplevelse då man har utsikt över hela vattnet. Egna bryggan med bastu och bad är fantastisk och där satt vi och åt de flesta av luncherna. Stegesund som ö är otroligt fin att ta promenader på och alla på ön är väldigt trevliga. Det är nära att ta sig till Vaxholm för att handla osv. Värden var väldigt hjälpsam och mån om att vi skulle ha en bra vistelse. Vi hade en fantastisk vecka och det kunde inte ha blivit bättre än så här, kan verkligen rekommendera detta till alla!
Stugknuten
Faciliteter
Information
  •  Allergivenligt
  •  Barbequefaciliteter
  •  Bredbånd
  •  Hunde ikke tilladt
  •  Ingen rygning indendørs
  •  Mobildækning
  •  Opdelte rum
  •  Udendørs møbler
  •  Udendørssted (terrasse osv.)
  •  tv
 Køkkenudstyr
  •  Fryser
  •  Køleskab
  •  Madlavningsfaciliteter
  •  Mikrobølgeovn
  •  Opvaskemaskine
 Badeværelsefaciliteter
  •  Bad
  •  Sauna
  •  Udendørs
  •  Vaskemaskine
  •  WC
 Tilgængelig tæt på
  •  Fiske – Från bryggan eller ordnade fisketurer
  •  Golf – Vaxholms golfbana
  •  Legeplads – Bra lekytor, studsmatta, gunga
  •  Ridning – Vaxholm
  •  Tennis
  •  Udendørs svømmefaciliteter (strand) – Egen brygga, strand och badklippor
Yderligere information

Et råd til lejere når der bookes

Stugknuten
Mangopay
Stripe
BankID
Visa MasterCard
Omocom