Vakantiehuisje in Zweden

Informatie over verhuur via Stugknuten.com

De adverteerder (zie de contactgegevens in elke advertentie) is persoonlijk verantwoordelijk voor de beschrijving van zijn/haar accommodatie in de advertentie en de verhuur van zijn/haar eigen vakantiehuis.

Stugknuten.com ontvangt geen commissie van de adverteerders. De huur wordt afgehandeld tussen u als huurder en de adverteerder (de verhuurder). Dit betekent dat u dure tussenpersonen vermijdt en dat prijzen op een schappelijk niveau blijven.

Wanneer je boekt, raden we aan dat je, als huurder, [de data zorgvuldig controleert]

  • Print de advertentie, zodat je alle informatie op het moment van boeken kunt bewaren.
  • Neem contact op met de verhuurder als er informatie in de advertentie onduidelijk is of ontbreekt. Ga er nooit vanuit dat iets dat belangrijk voor je is beschikbaar is als dit niet in de beschrijving staat. Vraag dit aan de verhuurder om teleurstelling te voorkomen. Vraag om foto's, zodat je kunt zien hoe het huis er van binnen en van buiten uit ziet.
  • Vraag bij de verhuurder na of de in de advertentie vermelde prijs juist is voor de periode dat je wilt boeken. Als er data voor het hoog- en laagseizoen in de advertentie ontbreken, dan moet je contact opnemen met de huidige adverteerder en naar deze data vragen.
  • Zorg ervoor dat je een huurovereenkomst ontvangt, waarin duidelijk vermeld staat welk vakantiehuis je huurt, voor welke periode je deze huurt, welke prijs er is afgesproken en welke voorwaarden van toepassing zijn. We raden onze adverteerders aan om te vragen om betaling vooraf.
  • Zorg ervoor dat je de volledige contactgegevens van de verhuurder krijgt (niet alleen een e-mailadres). Controleer deze op een kaart, bijvoorbeeld via www.eniro.se of www.hitta.se.
  • Vraag de verhuurder voor referenties van eerdere huurders.
  • Het is in Zweden de gewoonte dat de huurder zijn/haar eigen beddengoed en handdoeken meeneemt. Als je beddengoed/handdoeken wilt lenen, vraag dan aan de verhuurder of dit mogelijk is tegen een kleine vergoeding. De schoonmaak wordt normaliter uitgevoerd door de huurder voor vertrek. Soms kun je deze service afnemen bij de verhuurder.
  • Als je bij aankomst in je vakantieverblijf ergens ontevreden over bent, neem dan direct contact op met de verhuurder. Vertel waar je ontevreden over bent en vraag het probleem direct op te lossen of om een compensatie.

Copyright 2016. Vragen over huisjes moeten beantwoord worden door de verantwoordelijke adverteerder.