Hyr stuga i Sverige

Information om uthyrning på Stugknuten.com

Annonsören (se kontaktinformation i varje annons) är personligen ansvarig för uthyrningen och att beskrivningen av sin fastighet är korrekt.

Stugknuten.com tar ingen provision på uthyrarnas hyror. Uthyrningen sker direkt mellan dig som hyresgäst och ägaren av fastigheten. Detta innebär att du helt kan undvika kostsamma mellanhänder.

När du bokar rekommenderar vi dig som hyresgäst

  • Skriv ut annonsen så att du har all information om annonsen sparad ifrån bokningstillfället.
  • Om det är någonting i annonsen som inte är tydligt eller saknas så måste du kontakta uthyraren. Om någonting inte står i annonsen, ta då det inte för givet utan fråga annonsören så du inte blir besviken. Fråga om bilder på både in- och utsidan så du får en bra bild över fastigheten.
  • Kontrollera med uthyraren att priserna som är angivna i annonsen stämmer för perioden som du vill boka. Om inga datum för hög- och lågsäsong är angivna så måste du kontakta uthyraren och fråga vad som gäller.
  • Var noga med att skriva ett avtal som tydligt visar vilken fastighet du ska hyra, vilken period du ska hyra det, priset och till vilka villkor. Vi rekommenderar att annonsörerna tar betalt i förväg.
  • Säkerställ att du har kompletta kontaktuppgifter till hyresvärden (inte bara mejladress). Kontrollera sedan dessa uppgifter med karttjänst, t.ex. www.eniro.se eller www.hitta.se
  • Fråga hyresvärden efter tidigare referenser eller omdömen.
  • Det är vanligt att du som hyresgäst tar med dig egna sängkläder och handdukar. Om du vill låna det kan du fråga hyresvärden om det är möjligt för en mindre avgift. Städning görs normalt av hyresgästen före avresa, även detta kan du ibland köpa av hyresvärden.
  • Om du är missnöjd med fastigheten på något sätt rekommenderar vid dig att kontakta hyresvärden direkt. Säg till hyresvärden att du är missnöjd och att lösa problemet eller kompensera dig på annat sätt.

Copyright 2016. Frågor om enskilda stugor kan endast besvaras av ansvariga annonsörer.