2 bäddar
 24
 14995 kr/vecka

Romantisk stuga på stugbåt i Rättvik, Dalarna

En rustik, timrad drygt 20 kvadrater stor stuga, med en stor uteplats under 18 kvadratmeter tak, ute på en nära 100 kvadratmeter stor plattform - "en egen ö" - i en vidunderligt vacker sjö i hjärtat av Dalarna.
Den unika båten är utrustad med det mesta som behövs, nära hotellrumsstandad. Det mesta är förberett. Ta bara med dig mat, dryck och de kläder du behöver.
Sovrum med skön dubbelsäng. Fullt utrustat kök. Gasdriven spis, kylskåp/frys samt grill (både kol och gasol). Spolbar kemtoalett och varmvattendusch. Färskvatten finns ombord.
Stor uteplats, med soldäck åt alla håll. Sittgrupp och solstolar, samt även uteplats under tak, där också uteköket finns.
Begränsad el finns (off grid) för laddning av datorer och mobil (12 volt och 230 volt) via båtens två solcellspaneler. (Off grid).
Stugan är välisolerad och utrustad med en 7 kw vedkamin klädd med värmelagrande täljsten, bekvämt under tidiga vårnätter eller på senhösten.
I priset ingår tillgång till badtunna och bastu/sauna vid stranden. Bokning via värden. Ved finns gratis för uppvärmning av bastu och badtunna, samt för eldning i kamin och på grillplatser.
Omgivningen har många fina små skogsvägar, vandringsleder samt cykel- samt gångstigar. Gör gärna en stärkande utflykt mellan sjöar, berg och dalar. En detaljerad karta över närområdet finns i stugan, eller så laddar man hem appen "gröna kartan" i sin mobiltelefon.
Bra fiskemöjligheter! Det finns gott om gädda och abborre i sjösystemet. Gäddor upp till 20 kg har fångats och även grov abborre upp till 1,5 kg.
Här är tystnaden en del av naturupplevelsen. Värden tillåter därför inte partyn eller högspelande musik som stör andra gäster.
Rättviks centrum når man med bil på 15 minuter (13 km).
Närmaste mataffär och bensinstation finns annars i Boda Kyrkby 7 km norrut längs väg 301.
I Siljanstrakten finns många sevärdheter. Vi har 15 min bilväg till Classic Car week, Musik vid Siljan, Dalhalla m fl stora arrangemang.
Till Falun och Mora är avståndet ca 50 km och det tar bara tre kvart att ta sig dit med bil. Borlänge nås på en timme med bil. Leksand 30 minuter.
I stugan finns aktuellt informationsmaterial om vad som är på gång i bygden.Värden hjälper gärna till med tips och råd för att vistelsen ska bli angenäm.
Wifi kan eventuellt vara tillgängligt, beroende på hur långt från basstationen man befinner sig. Lösenord ges via värden.
Värden Susanne Strobl talar svenska, engelska och tyska.
Tvättmaskin och torktumlare delas med två andra uthyrningsstugor. Detsamma gäller bastu/sauna och två badtunnor.
Incheckning från kl15.00 och utchecking senast kl12.00.
VÄGVISNING: Använder du GPS för att navigera så ställ in vår adress Enskvarnsvägen 74 först efter att du passerat Rättvik och åker norrut på väg 301. Då kommer GPS:en att visa rätt väg. (Ställer du in GPS:en i centrala Rättvik eller från Morahållet finns stor risk att den istället navigerar dig längs en dålig väg som leder fel).
Gratis parkering för bil finns i direkt anslutning till sjön. Det finns även möjlighet att lägga husflotten direkt mot land, för den som inte vill ro till och från boendet.
Fiskekort köps lättast via nätet. Sök på Rättvik-Boda fiskevårdsområde.
VIKTIGT: Slutstädning ingår ej och stugan ska därför lämnas välstädad. I annat fall uttas en städavgift om 1.000 kr.
Boendet är inte lämpligt för rörelsehindrade eller kraftigt överviktiga personer. Simkunnighet ett måste.
Omdömen

Följande hyresgäster har hyrt denna stuga och skrivit ett omdöme

Karin Sköldberg, hyrd 2020
Jättemysig stuga och väldigt trevliga och hjälpsamma värdar!

Helhetsbetyg

Säsonger och prisnivåer

Pris per dygn från 2495 kr

Pris per dygn till 2495 kr

Pris per vecka från 14995 kr

Pris per vecka till 14995 kr

Slutstädning ingår inte i priset.
Faciliteter
Övrig information
 •  Grillmöjligheter
 •  Hundar ej tillåtna
 •  Mobiltelefon täckning
 •  Rökning inomhus förbjuden
 •  Utemöbler
 •  Uteplats
 •  Öppen spis
 Köksutrustning
 •  Frys
 •  Kylskåp
 •  Matlagningsmöjligheter
 Faciliteter / Sanitärt
 •  Bastu
 •  Dusch
 •  Tvättmaskin
 •  WC
  Finns i närheten
 •  Badplats (utomhus)
 •  Båt (att hyra)
 •  Fiske
 •  Kanot (att hyra)
Övrig information

Ansvarig för innehållet i denna annons och för uthyrningen av denna bostad är Föreningen Allmogen. Genomför aldrig en förskottsbetalning av hyra efter endast e-post kontakt.

Våra råd till hyresgästen

Det här är en av många annonser på www.stugknuten.com - stugor i Sverige