#25342 På Stugknuten.com sen 2019-04-11
 7 + 2 bäddar
 100
 4000 - 5500 kr/vecka
(3)

Lantlig idyll vid en sjö

Det här boendet har Stugknutens S-märkning.

Stugknutens S-märkning innebär att din hyresvärd har valt att ge dig en så trygg affär som möjligt. Det här boendet betalas med kort i samband med bokning men hyran betalas inte ut till din hyresvärd förrän du har checkat ut. Denna trygghet gäller endast om bokning och betalning sker via Stugknutens system. Stugknuten tar varken boknings- eller serviceavgifter från dig som gäst.  
Läs mer här

Trött på all oljud och stress som kommer hand i hand med den moderna livsstilen?!
Då är du välkommen till vår lilla idyll i de småländska skogarna. Röda stugan med vita knutar, som ligger vid en insjö med ca 3 km från några spår av civilisationen. Den erbjuder en liten tidsresa då det inte finns vanlig el eller wi-fi och man lyser upp tillvaron med stearinljus och fotogenlampor. Det finns dock ingen anledning till att avstå från några bekvämligheter för det finns ett modernt kök med gasspis och varmt vatten, som kommer från en gasoldriven varmvattenberedare. Det finns dusch o toalett och kylskåp med en liten frysfack. Under kallare halvåret värms stugan upp av en öppen spis i vardagsrummet, en rejäl gjutjärnsspis i köket samt några gasol- och fotogenvärmare.
Känner man att man vill testa leva lite off grid, kommer man inte att ångra det! Det finns allt som man längtar efter på den svenska landsbygden: vacker skog, insjö och tystnad. Man säger att det är aldrig så tyst som i Norrland, men här är det!
Det finns möjligheter till bad, åkturer med båt, långa promenader i skogen och cykelutflykter. Barnen och vuxna kommer att kunna sysselsätta sig hela dagarna. Efter den långa bad-och-lek eller utforska-omgivningar-dagen kan man åtnjuta en grillning på uteplatsen i solnedgångsriktningen och utsikten över vackra sjön.

Ca 3 km från stugan, i det närmaste samhället, finns det station där man kan hoppa på tåget till Västervik eller Hultsfred som går på smalspår genom den sköna småländska landsbygden.
Det är ca13 km till Gunnebo, 14 km till Ankarsrum och 25 km till Västervik med möjligheter för shopping, rekreation och mer sol och bad vid kusten. Vill man ge sig ut på större dags-äventyr finns det Vimmerby (45 km) eller Oskarshamn (60 km) bort och även 135-150 km till Kalmar och Öland.

FAKTA:

Stugan är på 100m2, 2 vån, 5rok, 7 b+1exb. Exb kostar inget extra.
Stor terrass i söder och västerläge på ca. 25 m2. Finns grill och utekök.

Det finns en grannfastighet (sommarhus) på baksidan. Kan ses på en av bilderna.

1:a vån:
Hall/kök med gjutjärnsspis, vedspis, gasspis och ugn. Kyl med frysfack finns på verandan. Stor köksbord för upp till 10 personer. En matstol för barn.
Toaletten: WC & Dusch.
Vardagsrum med en öppenspis och utsikt över sjön.

2:a vån:
3 sovrum: med 2+2+3 sängar i varje rum.
Det finns båt med åror och cyklar

Slutstädning kan beställas mot betalning.
Säsonger och prisnivåer

Pris per dygn från 600 kr

Pris per vecka från 4000 kr

Pris per vecka till 5500 kr

Omdömen

Följande hyresgäster har hyrt denna stuga och skrivit ett omdöme

Katalin Rockstroh, hyrd 2020
Fint hus med egen sjö på vägens end i skogen. Det blev mycket bad och plask från flottan och roddbåten.

Helhetsbetyg

Renlighet

Plats

Annonsens korrekthet

Ida Sundkvist , hyrd 2020
Fantastiskt!!! Man tänker inte ens på att det inte finns el. Smakfullt och fräscht inrett, hit vill jag igen!! Mvh Ida Sundkvist

Helhetsbetyg

Renlighet

Plats

Annonsens korrekthet

Kathrine Kofod-Frederiksen, hyrd 2019
Vi har haft en skøn ferieuge langt ude i skoven. Huset er charmerende og velfungerende på sine egne gammeldags præmisser. Der er et rigt dyreliv lige uden for døren, og adgangen til egen sø og båd er virkelig skøn. Kontakten med udlejer har fungeret både venligt og problemfrit.

Helhetsbetyg

Faciliteter
Övrig information
 •  Grillmöjligheter
 •  Hundar är välkomna
 •  Mobiltelefon täckning
 •  Rökning inomhus förbjuden
 •  Separata sovrum
 •  Utemöbler
 •  Uteplats
 •  Öppen spis
 Köksutrustning
 •  Kylskåp
 •  Matlagningsmöjligheter
 Faciliteter / Sanitärt
 •  Dusch
 •  WC
  Finns i närheten
 •  Badplats (utomhus)
 •  Båt (att hyra)
 •  Cykel (att hyra)
 •  Fiske
 •  Vandringsleder
Övrig information

Ansvarig för innehållet i denna annons och för uthyrningen av denna bostad är Ksenia Harrisen. Genomför aldrig en förskottsbetalning av hyra efter endast e-post kontakt.

Våra råd till hyresgästen