12 bäddar
 80
 12000 kr/vecka

Skärgårdshus på lantlig bilfri ö nära Vaxholm

Det här boendet har Stugknutens S-märkning.

Stugknutens S-märkning innebär att din hyresvärd har valt att ge dig en så trygg affär som möjligt. Det här boendet betalas med kort i samband med bokning men hyran betalas inte ut till din hyresvärd förrän du har checkat ut. Denna trygghet gäller endast om bokning och betalning sker via Stugknutens system. Stugknuten tar varken boknings- eller serviceavgifter från dig som gäst.  
Läs mer här

5 sovrum
12 sängar
1 badrum
Komposttoalett

Ramsö är en bilfri ö med lantlig idyll i Stockholms mellersta skärgård. Lätt att nå med skärgårdsbåt från centrala Stockholm (ca 1 timme, 20 minuter). Under sommaren går båtarna ganska ofta. Ett lugnt skärgårdsställe för familjen men fortfarande så nära centrala Stockholm att det går bra att pendla till jobbet.

OM HUSET
Välkommen till ”Ekhagen”, en ljus arkitektritad sommaridyll på Ramsö i Stockholms skärgård med stor lekvänlig tomt. Vårt annorlunda och unika hus ritades av arkitekten Carl-Ivar Ringmar och byggdes 1965 i den sk Ekhagen. Huset är uppdelat i två husdelar med flera enskilda rum och ett uterum under samma tak. I vinkel runt huset mot söder och väster finns en 60 kvadratmeter stor terrass med gott om plats och skyddad mot insyn. Perfekt plats att avsluta dagen med middag medan solen går ned och sedan sitta kvar och kura skymning och lyssna på nttugglor i fotogenlyktornas sken.

I storstugan finns kök, matplats, allrum (högt till tak), tv, öppen spis, badrum med dusch, hall och ett sovrum. På andra sidan uterummet finns två separata sovrum med våningssängar. Från uterummet kommer man till övervåningen via en trappa; ett stort sovloft med två dubbelsängar i storstugan och ett master bedroom på övervåningen mot öster med två bäddar. Bakom huset ligger en fristående friggebod med en gullig och ästintill luktfri komposttoalett och utsikt åt väster.

Huset ligger ca 1,3 km från Ramsö brygga (15–20 min promenad), mitt på Ramsös ”midja” med sjöutsikt åt två håll; över viken i öster och en fantastisk kvällssol och solnedgång över viken i väster.
Tomten har stora gräsytor med sol och skugga under dagen, som passar bra för lek, krocket, badminton, boccia, mm eller så kan man gunga i de pampiga ekarna.

Det finns 3 cyklar av äldre modell i olika storlekar, att låna och en cykelkärra som går bra att parkera vid Ramsö brygga när man handlar i Vaxholm. Vill man ta med sig egen cykel på Waxholmsbåten går det bra (kolla pris med Waxholmsbolaget).

Vi komposterar matavfall och sopsorterar för att minska på mängden sopor. Soptunnan för brännbara hushållssopor (max 150kg) töms endast veckorna 22, 26, 28, 30, 34, 38, 42, 46. Det går att beställa extra säck och hämtning för en extra kostnad. Vid Ramsö ångbåtsbrygga finns återvinningskärlen för bl a glas och papper.

Huset är perfekt för en stor med många sovplatser för besökande gäster. Det finns två grupper med utemöbler och två grillar.

AKTIVITETER PÅ ÖN
På Ramsö finns flera allmänna områden för aktiviteter, boulbanor, två fotbollsplaner och ett pingisbord. Det finns flera badplatser på ön, både klippor, strand och brygga. Det går jättebra att springa på öns landsvägar.

TRADITIONELLT MIDSOMMARFIRANDE
Upplev ett populärt traditionellt midsommarfirande med dans runt midsommarstången på dagen och dansbana med liveband och tombola på öns festplats på kvällen.

Det är ca 150 m till Strömmenbryggan där man kan fiska, bada och sola. Det finns även bänkbord där man kan sitta och fika eller äta medhavd lunch. Har man egen båt går det bra att låna vår båtplats med boj under vistelsen.

Vill man njuta av strandbad finns det en sandstrand på promenadavstånd. Badberget ligger vid Ramsö brygga dit man kan cykla eller promenera. Där kan man bada från klippor, fiska eller en grillpickninck i kvällssolen.

RAMSÖBAGAREN
Det finns möjlighet att beställa nybakat bröd och bullar från öns egen bagare. Han kan även hjälpa till med transport till eller från Ramsö brygga för ca 100–150 SEK. Ring och boka.

VAR RÄDD OM VATTNET!
Det är ont om sötvatten på ön, så använd inte mer vatten än ni behöver (dvs. låt inte vattnet stå och rinna eller duscha inte för länge i onödan).

VAXHOLM
I Vaxholm finns livsmedelsbutik, apotek, systembolag, järn- & färgaffär, inredningsbutiker, bokhandel, hotell, restauranger, barer, pizzeria, caféer och italiensk glassbar mm. Det finns även två båtmackar om man har båt. I norra hamnen ligger Vaxholms hembygdsgård med mysigt trädgårdskafé vid vattnet. Vaxholm är även en stor knutpunkt för de flesta reguljära båtförbindelserna till norra och mellersta delen av Stockholms skärgård.

Det är lätt att ta sig till Ramsö. Du kan komma dit antingen med egen båt, skärgårdsbåt, taxibåt, buss eller bil. Kolla eller i Waxholmsbolagets app.
• Waxholmsbåt från Strömkajen eller Slussen i Stockholm (ca 1 timme, 20 minuters resa)
• Waxholmsbåt från Norra Lagnö, Värmdö (15 min), buss från Slussen.
• Buss 670 från Tekniska högskolan till Vaxholm sedan Waxholmsbåt till Ramsö (5–10 min)
• Taxibåt (ca 400 kr/tur) till Ramsö brygga eller (500kr/tur) till Strömmenbryggan (150m till huset).
– Rindö båttaxi (Bosse) utgår från gästhamnen +46 ‭70-600 61 00‬
– Kronuddens båttaxi utgår från Vaxholms hotell ‭+46 8-541 305 35‬
– Resarö sjötaxi utgår från Vaxholm +46 70-916 94 17
– Kastellets rederi +46 70-225 00 05
Säsonger och prisnivåer

Pris per vecka till 12000 kr

Faciliteter
Övrig information
 •  Grillmöjligheter
 •  Hundar är välkomna – Även katter
 •  Mobiltelefon täckning
 •  Rökning inomhus förbjuden
 •  Separata sovrum – 1 sovloft, 3 st sovrum
 •  Tv
 •  Utemöbler – 2 grupper för 4 pers/grupp
 •  Uteplats
 •  Öppen spis
 Köksutrustning
 •  Frys
 •  Kylskåp
 •  Matlagningsmöjligheter
 •  Mikrovågsugn
 Faciliteter / Sanitärt
 •  Dusch
 •  Utedass – Komposttoalett
  Finns i närheten
 •  Badplats (utomhus) – Brygga 150m, badstrand 500m, Badberget 1,3 km
 •  Fiske
 •  Lekplats – 2 fotbollsplaner, boulbanor
Övrig information

Ansvarig för innehållet i denna annons och för uthyrningen av denna bostad är Joachim Petterson. Genomför aldrig en förskottsbetalning av hyra efter endast e-post kontakt.

Våra råd till hyresgästen

Det här är en av många annonser på www.stugknuten.com - stugor i Sverige