Feriehytte i Sverige

Torpet Fridhem

8 + 6
80 m²
ID #25913  på Stugknuten.com siden: 2019-06-14
Indkvartering med 8 + 6 Senge i Slussen, Henån, Orust, Lysekil, Mollösund, Västra Götaland Amt, Sverige udlejes

Välkommen till TORPET FRIDHEM!

Tystnad, lugn, ängar, skog och hav. Promenadvänliga stigar och små grusvägar slingrar sig genom skog och förbi ängar, åkrar och kullar med får, hästar och kor. På vårt ställe på Orust har ni möjlighet att både ta det lugnt och umgås. Med minimal miljöpåverkan kan ni njuta av lata sommardagar eller mysiga vår- eller höstdagar på torpet. Beroende på säsong kan ni plocka hallon, björnbär, lingon, blåbär och svamp i de kringliggande skogsmarkerna.

Omgivning
Torpet ligger på gränsen mellan skog och äng, Efter en kort promenad på små skogsstigar hittar du en fin utsiktsplats med vacker 180-graders havsutsikt. Det finns en liten stenstrand och klippor nere vid havet cirka 800 meter från stugan, som nås via en stig genom skogen.

Om torpet
Huvudbyggnaden byggdes i slutet av 1800-talet och har en enkel standard med äkta känsla. På bottenvåningen finns ett fullt utrustat kök med matplats, vedspis, kyl och frys, kaffebryggare, vattenkokare, brödrost, kastruller och köksredskap. I vardagsrummet innanför köket finns en soffa som fäller ut till dubbelsäng samt bekväma fåtöljer. På den möblerade vinden finns totalt 4 (-6) bäddar. Takhöjden på den högsta delen av vinden är ca 1,90. När du går in i huset finns ett litet rum med en modern mulltoa och ett handfat till vänster. Det finns en soluppvärmd dusch utanför huset och ett utedass ca 15 m från huvudbyggnaden, på baksidan av ladan. Utanför uthuset finns också en litet handfat, en liten vattentank (till handtvätt), tvål och handduk.

Torpet ligger på en tomt om cirka 1 hektar skog och äng. Mellan två stora björkar i trädgården finns en klädlina. Den lilla källaren under huset är idealisk för användning som skafferi, eftersom dess tjocka stenmurar ger en sval och jämn temperatur.

Den nybyggda logen är en utmärkt plats för stora fester och middagar, oavsett väder. Duka borden och öppna dubbeldörrarna! Det är också bra att sova på övervåningen på loftet - där det finns två sängar med madrasser. Soffan i logen går även att bädda upp till sovplats.


Det finns också en liten, fristående stuga - "Lillstugan". Det är den gamla vedboden som har blivit ombyggd och renoverad för att behålla den gamla charmen och denna rymmer en dubbelsäng. Ett trevligt ställe att dra sig tillbaka med en bra bok!

Några utflyktstips
1. Gå och bada! Följ den lilla skogsstigen ner till havet, njut av solen och låt barnen fiska små krabbor. Eller ta ett dopp i den närliggande sjön!

2. Ta en promenad. En trevlig promenad genom skogen på drygt 2 km leder till Töllås Fårgård där det finns en liten gårdsbutik med gårdens egna produkter: lamm, marmelad, chutney, surdegsbröd, grönsaker, lammskinn mm. Det finns också ett sommarkafé med pajer och kakor bakade på gården. För mer info:

3. Simma i Höggerödssjön (se karta), besök den närliggande keramikbutiken eller besök en av de många sommarloppisarna i närområdet.

4. Njut av en glass eller "middag & konsert" i Slussen: Det är ca 2,5 km till det berömda Slussens Pensionat - ta er dit för sommarens bästa musikupplevelse! Kolla in:

Mataffär, bensinstation etc.
Avståndet till Henån är 9 km. Där finns mataffär, turistinformation, apotek, restauranger, bibliotek, några mindre butiker, bank, post, systembolag och en liten småbåtshamn. Orust är känt för sina många vackra badorter och fina små skärgårdssamhällen. Golfbanor, restauranger och båtuthyrning finns på ön.

Förbindelser
Göteborg är drygt en timme bort med bil, beroende på trafik. Med bil nås även Uddevalla på ca 20 minuter, Lysekil på 30 minuter, Smögen tar ni er till på ca en timme.

För buss- och tågtidtabeller se (närmaste busstation ligger i Henån).

GPS-koordinater: 58.17.26N 11.45.050E

Vi hoppas att du kommer att njuta av din vistelse här! Var vänlig ring, email, eller skicka ett sms om du har några frågor under din vistelse.

/ Maria

Kontaktuppgifter
Maria Simonson: +46 72 240 5589
[Filtered email]

Kalender

Sæsoner og prisklasse:

 • Pris/uge, højsæson: 8000 SEK

Faciliteter:

Anden information
 • Hunde er velkomne
 • Ingen rygning indendørs
 • Mobildækning
Køkkenudstyr:
 • Barbequefaciliteter
 • Køleskab
 • Madlavningsfaciliteter
Badeværelsefaciliteter:
 • Bad -- Outdoor shower
 • Udendørs
 • WC -- composting toilet
Andet udstyr:
 • Opdelte rum
 • Udendørs møbler
 • Udendørssted (terrasse osv.)
 • Åbent ildsted
Tilgængelig tæt på
 • Fiske
 • Udendørs svømmefaciliteter (strand)
 • Vandreruter

Yderligere information

Personen ansvarlig for indholdet i denne annonce og for denne indlogering er Maria Simonson.

Et råd til lejere når der bookes

Bedømmelser

Kort

Indkvarteringen er inden for det valgte område, kontakt annoncøren for den nøjagtige adresse.

Copyright 2016. Spørgsmål om en hytte skal besvares af den ansvarlige annoncør.