12 senge
 80
 12000 SEK/uge

Skärgårdshus på lantlig bilfri ö nära Vaxholm

Dette overnatningssted er forsynet med Stugknutens S-mærke.

Stugknutens S-mærke betyder, at din udlejer har valgt at sikre dig så tryg en handel som muligt. Du betaler for overnatningsstedet samtidigt med bookningen, men lejen udbetales ikke til udlejer, før du har tjekket ud. Denne tryghed gælder kun, hvis booking og betaling foregår via Stugknutens system.  
Læs mere her

5 sovrum
12 sängar
1 badrum
Komposttoalett

Ramsö är en bilfri ö med lantlig idyll i Stockholms mellersta skärgård. Lätt att nå med skärgårdsbåt från centrala Stockholm (ca 1 timme, 20 minuter). Under sommaren går båtarna ganska ofta. Ett lugnt skärgårdsställe för familjen men fortfarande så nära centrala Stockholm att det går bra att pendla till jobbet.

OM HUSET
Välkommen till ”Ekhagen”, en ljus arkitektritad sommaridyll på Ramsö i Stockholms skärgård med stor lekvänlig tomt. Vårt annorlunda och unika hus ritades av arkitekten Carl-Ivar Ringmar och byggdes 1965 i den sk Ekhagen. Huset är uppdelat i två husdelar med flera enskilda rum och ett uterum under samma tak. I vinkel runt huset mot söder och väster finns en 60 kvadratmeter stor terrass med gott om plats och skyddad mot insyn. Perfekt plats att avsluta dagen med middag medan solen går ned och sedan sitta kvar och kura skymning och lyssna på nattugglor i fotogenlyktornas sken.

I storstugan finns kök, matplats, allrum (högt till tak), tv, öppen spis, badrum med dusch, hall och ett sovrum. På andra sidan uterummet finns två separata sovrum med våningssängar. Från uterummet kommer man till övervåningen via en trappa; ett stort sovloft med två dubbelsängar i storstugan och ett master bedroom på övervåningen mot öster med två bäddar. Bakom huset (ca 10 m) ligger en friggebod med ett fräscht utedass (nästan luktfri komposttoalett) med utsikt åt väster.

Huset ligger ca 1,3 km från Ramsö brygga (15–20 min promenad), mitt på Ramsös ”midja” med sjöutsikt åt två håll; över viken i öster och en fantastisk kvällssol och solnedgång över viken i väster.
Tomten har stora gräsytor med sol och skugga under dagen, som passar bra för lek, krocket, badminton, boccia, mm eller så kan man gunga i de pampiga ekarna.

Det finns 3 cyklar att låna och en cykelkärra som går bra att parkera vid Ramsö brygga när man handlar i Vaxholm.

Vi komposterar matavfall och sopsorterar för att minska på mängden sopor. Soptunnan för brännbara hushållssopor (max 150kg) töms endast veckorna 22, 26, 28, 30, 34, 38, 42, 46. Det går att beställa extra säck och hämtning för en extra kostnad. Vid Ramsö ångbåtsbrygga finns återvinningskärlen för bl a glas och papper.

Huset är perfekt för en stor barnfamilj med många sovplatser för besökande gäster. Det finns två grupper med utemöbler och två grillar.

AKTIVITETER PÅ ÖN
På Ramsö finns flera allmänna områden för aktiviteter, boulbanor, två fotbollsplaner och ett pingisbord. Det finns flera badplatser på ön, både klippor, strand och brygga. Det går jättebra att springa på öns landsvägar.

TRADITIONELLT MIDSOMMARFIRANDE
Upplev ett populärt traditionellt midsommarfirande med dans runt midsommarstången på dagen och dansbana med liveband och tombola på öns festplats på kvällen.

Det är ca 150 m till Strömmenbryggan där man kan fiska, bada och sola. Det finns även bänkbord där man kan sitta och fika eller äta medhavd lunch. Har man egen båt finns det möjlighet att låna vår båtplats med boj.

Vill man njuta av strandbad finns det en sandstrand på promenadavstånd. Badberget ligger vid Ramsö brygga dit man kan cykla eller promenera. Där kan man bada från klippor, fiska eller en grillpickninck i kvällssolen.

RAMSÖBAGAREN
Det finns möjlighet att beställa nybakat bröd och bullar från öns egen bagare. Han kan även hjälpa till med transport till eller från Ramsö brygga för ca 100–150 SEK. Ring och boka.

VAR RÄDD OM VATTNET!
Det är ont om sötvatten på ön, så använd inte mer vatten än ni behöver (dvs. låt inte vattnet stå och rinna eller duscha inte för länge i onödan).

VAXHOLM
I Vaxholm finns livsmedelsbutik, apotek, systembolag, järn- & färgaffär, inredningsbutiker, bokhandel, hotell, restauranger, barer, pizzeria, caféer och italiensk glassbar mm. Det finns även två båtmackar om man har båt. I norra hamnen ligger Vaxholms hembygdsgård med mysigt trädgårdskafé vid vattnet. Vaxholm är även en stor knutpunkt för de flesta reguljära båtförbindelserna till norra och mellersta delen av Stockholms skärgård.

Det är lätt att ta sig till Ramsö. Du kan komma dit antingen med skärgårdsbåt, taxibåt, egen båt, buss eller bil. Kolla
• Waxholmsbåt från Strömkajen eller Slussen i Stockholm (ca 1 timme, 20 minuters resa)
• Waxholmsbåt från Norra Lagnö, Värmdö (15 min), buss från Slussen.
• Buss 670 från Tekniska högskolan till Vaxholm sedan Waxholmsbåt till Ramsö (5–10 min)
• Taxibåt (ca 400 kr/tur) till Ramsö brygga eller (500kr/tur) till Strömmenbryggan (150m till huset).
– Rindö båttaxi (Bosse) utgår från gästhamnen +46 ‭70-600 61 00‬
– Kronuddens båttaxi utgår från Vaxholms hotell ‭+46 8-541 305 35‬
Sæsoner og prisklasse

Pris per uge til 12000 SEK

Faciliteter
Anden information
 •  Barbequefaciliteter
 •  Hunde er velkomne – Även katter
 •  Ingen rygning indendørs
 •  Mobildækning
 •  Opdelte rum – 1 loft, 3 bedrooms
 •  Udendørs møbler – 2 grupper för 4 pers/grupp
 •  Udendørssted (terrasse osv.)
 •  tv
 •  Åbent ildsted
 Køkkenudstyr
 •  Fryser
 •  Køleskab
 •  Madlavningsfaciliteter
 •  Mikrobølgeovn
 Badeværelsefaciliteter
 •  Bad
 •  Udendørs – Compost toilet
  Tilgængelig tæt på
 •  Fiske
 •  Legeplads – 2 football courts, 1 boule alleys
 •  Udendørs svømmefaciliteter (strand) – Pier 150m, beach 500m, Badberget 1,3km
Yderligere information

Personen ansvarlig for indholdet i denne annonce og for denne indlogering er Joachim Petterson.

Et råd til lejere når der bookes

Dette er en af mange annoncer ved www.stugknuten.com - feriehjem i Sverige