Feriehytte i Sverige

Ösjöfors bruk 10 rum och kök 350 m2 egen brygga.

8
350 m²
ID #22485  på Stugknuten.com siden: 2018-01-06
Indkvartering med 8 Senge i Vimmerby, Kisa, Österbymo, Mariannelund, Eksjö, Kalmar Amt, Sverige udlejes

Här finns 240 år av historia. Stor unik bruksbyggnad från 1777, ja en hel gård för er själva.
Enskilt belägen, med Stångån som granne, och båten vid bryggan.
Här finns plats för många både ute och inne.
Helt unik fastighet full av historia och gamla saker, belägen nästan en kilometer från närmsta granne med egen väg som slutar vid gården, så här är minimalt med trafik. Här går det att få vara helt ostörd.
Morgondopp avnjuts vid den egna bryggan i fullständig ensamhet och kvällsdoppet i den vedeldade badtunnan , efter en tur med roddbåten eller kanoten på sjön.

Gården består av ett flertal gamla byggnader och uthus, såsom Mangårdsbyggnad, arbetarbostad, ladugård, magasinsbyggnad, mfl. hus med tillhörande mark.
Ni disponerar helt själva hela mangårdsbyggnaden på ca 340m2 med 9 rum och kök, med tillhörande tomt på ett par tusen kvadratmeter. Ni disponerar också delar av gårdens utemiljö på ca 1 hektar (10 000 m2) med Stångån, brygga, badtunna, båt och kanoter.

Mangårdsbyggnaden består av 9 rum och kök. Huset är byggt 1777 och här finns massvis av den ursprungliga miljön bevarad, järnspisen i köket, breda trägolv, gamla lås och dörrar och mycket mer. Det finns till och med originaltapeter och målningar från byggåret.
På nedervåningen finns stort kök med plats för 10 personer runt matbordet. Här finns också ett matrum och ett stort vardagsrum.
Köket är utrustat med elspis, diskmaskin varm och kallvatten, och gängse förekommande faciliteter såsom kaffebryggare, köksassistent elvisp, micro, våffeljärn mm. Här finns glas och porslin till gott och väl 30 personer, stora kastruller stekpannor mm så att det går att utspisa ett kompani eller så.
I köket finns också barnstol, barntallrik mm.

Vidare finns på nedervåningen också två barnrum med massvis av leksaker, böcker, spel, pussel, briojärnväg, mm. Här finns också och hundratals vhs filmer, många Astrid Lindgren. I det stora barnrummet finns också en soffa och en bäddsoffa med två bäddar.

På övervåningen finns två stora sovrum med 4 sängar i varje vart och ett av dem. Dessutom finns tre rum till på övervåningen bla. bibliotek och gästrum. Även i några dessa rum finns det sängar att välja på. Totalt finns det 12 sängar plus en juniorsäng och en spjälsäng.

Hela huset är inrett med gamla prylar och saker, här finns antikviteter från 1600- talet och framåt. Allt för att skapa ett fullständigt unikt boende, där känslan av att befinna sig i en tidskapsel, ja till och med att befinna sig i en helt annan tid och miljö kan framstå. Att befinna sig i en annan historia med miljön och naturen alldeles påtagligt nära.

På tomten finns gungställning klätterställning, studsmatta och sandlåda. För de stora finns gott om sittgrupper och uteplatser, syrénberså och grill.

Nere vid ån finns även en grillplats med järngrytor, kaffekanna wokpanna/stekpanna för matlagning över öppen eld. Här finns också ett vindskydd.
Får vi föreslå en trerätters med kanottur/roddbåt på sjön, middag över öppen eld och avslutning i badtunnan i månskenet och elden samt fotogenlyktor.

Duschar gör man i en avskild del av trädgården under bar himmel, både varm- och kallvatten finns i duschen.
Övriga behov görs på det ekologiska utedasset.

Ösjöfors ligger 24 km från Vimmerby, med sagoparken, Astrid Lindgrens Värd och Astrid Lindgrens födelsehem, i dag museum Astrid Lindgrens Näs.
I Vimmerby finns också gamla vackra kvarter med trähus. I Vimmerby finns också allehanda affärer och restauranger. Här finns också Ica Kvantum.

Inom några kilometer från huset finns Norra Kvills nationalpark, men också Rumskullaeken, en tusenårig ek med norra Europas största diameter på stammen.
I socken finns också Emil i Lönnebergas "snickarbod", inspelningsplatsen för många av scenerna i Emilfilmerna, i grannsocken finns Astrid Lindgrens inspiration och inspelningsplats för "Barnen i Bullerbyn". För den filmintresserade finns också mängder med inspelningsplatser för många andra scener i Astrid Lindgrenfilmerna att beskåda i närheten.
Pelarne kyrka, en av Sveriges äldsta träkyrkor finns också i närheten.

Här finns också allehanda äventyr för både stora och små i form av vandringsleder, höga berg, och utsikter, grottor, jättegrytor, Stångåns kanotled och mycket mer.

För den fiskeintresserade finns gott om möjligheter med alltifrån ädelfiske till att meta i de många olika fiskevårdsområdena.

För den loppisintresserade kan jag rekommendera bakluckeloppisen i Ydrefors som brukar skapa kaos i hela samhället.

Efter förfrågan kan också Ångbåtsturer, vildmarksmat och naturguidningar mm arrangeras.

Slutstädning ingår alltid i bokningen.

Sänglinne kan efter överenskommelse ordnas.

Efter överenskommelse kan uppställning av tält , husbil/husvagn vara möjligt. Pris från 190kr dygn.

Huset är inte för dig som söker nytt och modernt, utan för dig som söker något speciellt, för dig som söker en upplevelse.

Med reservation för eventuella skrivfel.

Vägbeskrivning:
Från Vimmerby:
Tag utfarten via Åbro mot Rumskulla. Följ Rumskullavägen till skylt mot Ydrefors, tag höger mot Ydrefors. Efter ett backkrön tag vänster mot Ösjöfors, (gul skylt). Följ vägen över dammen, tag vänster efter dammen och håll även vänster i nästa vägskäl, Följ skyltarna mot Ösjöfors. Följ grusvägen en knapp kilometer, när ni kommer fram till ett stort grånat trähus är ni framme i Ösjöfors.

Från Stockholm, Linköping, Kisa. Tag vägen mot Eksjö, i Tidersrum sväng vänster mot Ydrefors. Följ vägen till Ydrefors, passera genom Ydrefors och fortsätt mot Vimmerby till du ser skylt Ösjöfors. Tag höger över dammen och följ skytning till Ösjöfors. se ovan.

Från Malmö, Göteborg, Jönköping. Tag vänster efter Mariannelund mot Rumskulla. Följ vägen genom Rumskulla mot Vimmerby till skylt mot Ydrefors. Tag vänster mot Ydrefors, följ vägen till skylt mot Ösjöfors. Tag vänster mot Ösjöfors, följ skyltning, se ovan.

Kalender

Sæsoner og prisklasse:

 • Pris/uge, højsæson: 8980 SEK

 • Endast veckouthyrning lördag till lördag från vecka 25 - 33

  Vecka 25 20/6 - 23/6 4980 kr
  Vecka 26 (23)22/6 - 29/8 5980 kr
  Vecka 27 30/7 - 6/7 5980 kr
  Vecka 28 6/7 - 13/7 9980 kr
  Vecka 29 13/7 - 20/7 10480 kr
  Vecka 30 20/7 - 27/7 10480 kr
  Vecka 31 27/7 - 3/8 10480 kr
  Vecka 32 3/8 - 10/8 9980 kr
  Vecka 33 11/8 - 18/8 8480 kr

  Städning tillkommer med 1580 kr vid nyttjande av rut-avdrag (3160 kr utan rut-avdrag)

Feriehjemmet kan lejes i en længere periode

Faciliteter:

Anden information
 • Hunde er velkomne
 • Ingen rygning indendørs
 • Mobildækning -- broende på operatör
Køkkenudstyr:
 • Barbequefaciliteter
 • Fryser
 • Køleskab
 • Madlavningsfaciliteter
 • Mikrobølgeovn
 • Opvaskemaskine
Badeværelsefaciliteter:
 • Bad
 • Pool -- vedeldad badtunna
 • Udendørs
 • Vaskemaskine
Andet udstyr:
 • Opdelte rum
 • Udendørs møbler
 • Udendørssted (terrasse osv.)
Tilgængelig tæt på
 • Bådudlejning - Ingår i hyran
 • Fiske
 • Indendørs svømmefaciliteter
 • Jagt
 • Kanoudlejning - Ingår i hyran
 • Rafte
 • Ridning
 • Tempereret bad
 • Udendørs svømmefaciliteter (strand) - Finns hemma vid bryggan
 • Vandreruter

Yderligere information

Personen ansvarlig for indholdet i denne annonce og for denne indlogering er Håkan Visén.

Et råd til lejere når der bookes

Bedømmelser

Kort

Indkvarteringen er inden for det valgte område, kontakt annoncøren for den nøjagtige adresse.

Flere feriehjem fra denne annoncør

Copyright 2016. Spørgsmål om en hytte skal besvares af den ansvarlige annoncør.