Statistik Februari 2021

Februari 2021

Vi säger hejdå till Februari för att välkomna Mars som förhoppningsvis kommer med våren. Här i Jämtland har vi fått plusgrader för första gången sedan november och längtar nu soliga dagar med takdropp och fågelkvitter. För fantastiska dagar i snön besöker vi Jämtlandsfjällen, Åre, Vemdalen, Bydalen eller Oviksfjällen där snön gärna får ligga kvar till påsk. 

 Flest sökningar har vi precis som förra månaden på Sälen och Åre,  många påsk och sportlovsfirare som söker stugor. Efterfrågan på mindre stugor har blivit större i jämförelse med tidigare år. Vi anar att trenden speglar pandemin och att bo färre tillsammans är att föredra.   

Vi ser dock att allt fler precis som vi börjat att längta efter varma ljusa dagar. Tätt efter fjällorterna finner vi populära resmål som Öland, Gotland och Österlen. Dessa resmål bokas i regler upp tidigare än andra och toppar därför sökhistoriken redan kring jul. 

Populäraste sökningarna Februari 2021

         

1.  Sälen 
2.  Åre 
3.  Öland
4.  Västkusten
5.  Gotland
6.  Österlen
7.  Vemdalen
8.  Idre
9.  Lofsdalen
10.  Funäsdalen 
11.  Småland
12.  Lindvallen 
13.  Björnrike
14.  Grövelsjön
15.  Tänndalen
16.  Järvsö

Mest sökta län Februari 2021 

1.  Gotlands län 
2.  Skåne län 
3.  Dalarnas län  

Unika besökare på hemsidan under Februari månad har ökat med 11% gentemot samma period förra året. 

Antalet förfrågningar har ökat med hela 46%, detta har i sin tur resulterat i att antalet bokningar som genomförts via Stugknutens bokningssystem (S-märkta stugor) har ökat med 255% ! 

Nu mer än någonsin ser vi att både värd och gäst efterfrågar trygga säkra bokningar med tydliga avtal. 

Stugknutens bokningssystem:

    - En enkel affär med ett tydligt avtal där alla villkor framgår. Avtalet sparas i bokningssystemet som är lätt tillgänglig som inloggad. 
    - Trygg betalning med kort. Betalning sker vid bokningstillfället och uthyraren får betalt först vid vistelsens slut. Hyran står under tiden på ett konto i kundens namn hos vår betalningsförmedlare. Att pengarna hanteras av en oberoende part är bra om något problem skulle uppstå kring bokningen.
    - Extra reseskydd via banken. När resan betalas med bankkort ingår i de flesta fall ett extra reseskydd från er bank. I detta brukar exempelvis avbeställningsskydd och olycksfallsförsäkring ingå. Kontakta er bank för exakt information om vad som gäller för ert bankkort.
    - Möjlighet till kompensation om stugan inte motsvarar vad gäst och värd kommit överens om, till exempel om:
    - Ni inte får tillgång till boendet på utsatt datum.
    - Läget inte motsvarar vad som utlovats.
    - Storleken inte stämmer överens med objektbeskrivningen.
    - Fel antal bäddar.
    - Support från vår kundtjänst om funderingar eller frågor uppstår som rör bokningen.

 

 

Mangopay
Stripe
BankID
Visa MasterCard
Omocom