Sommaren 2022

Tack för ännu en fantastisk stugsommar! 

2022 var på många vis en rekordsommar för oss på Stugknuten. Aldrig tidigare har vi haft så många besökare till vår sajt och aldrig heller så många genomförda bokningar i vårt system för Säkra betalningar. (S-märkta boenden)

Detta tackar vi alla er uthyrare för, glada och nöjda gäster är vårt främsta mål och utan er skulle det ej vara möjligt. 

Sommarmånaderna är en intensiv period på Stugknuten och vi har ett stort fokus på support till den stora mängden gäster och uthyrare som är aktiva under denna period. När intensiteten lagt sig finns nu utrymme för utvecklingsarbete, vi kollar på förbättringar av tjänst för kommande säsonger och är mycket tacksamma för de feedback vi tidigare fått från er som hjälper oss i detta arbete framåt. 

Trots att det denna sommar varit möjligt att resa utomlands igen ser vi att trenden att semestra inom Sverige har hållit sig kvar, vi har många inhemska gäster och många återkommande gäster med flera bokningar på olika orter under sommaren. Vi ser även att denna trend följer med oss in i höstsäsongen. 

Till skillnad från förra sommaren ser vi att allt fler utländska gäster börjar på att dyka upp igen, dessa besökare kommer i nuläget i första hand från Tyskland, Norge och Nederländerna. Besökare från USA, Frankrike och Danmark har även dem återigen blivit fler. 

De absolut populäraste orterna under sommaren 2022 var Gotland, Öland och Stockholms Skärgård, detta hör till vanligheten. Men ett tydligt mönster är också att bokningar sedan pandemins start blivit allt mer utspridda och att ett större intresse finns för vistelser över hela landet. 

Vi på Stugknutens huvudkontor fick fly länet då Jämtland i år bjöd på en dålig sommar, med kalla grader och lite sol. Detta kompenseras med en färgsprakande höst till fjälls. Inför höstens vandringar i skog och mark toppar som vanligt fjällorter som Vemdalen, Storhogna, Åre, Ljungdalen, Borgafjäll och Sälen. 

Hitta oss och inspiration till kommande resor på vår Instagram @stugkanslan

Dela även gärna med er av er bästa #stugkänsla och tagga oss i era bilder.

Det älskar vi!

Mangopay
Stripe
BankID
Visa MasterCard
Omocom