Sommaren 2021

Tack för en fantastisk stugsommar 2021! 

Med fantastisk sommar över hela landet och med mer spridda bokningar över hela landet än tidigare år hoppas vi att detta är en ny trend och att ni alla njutit av er tid i stugorna. 

Sommarmånaderna är en intensiv period på Stugknuten och vi har ett stort fokus på support till den stora mängden gäster och uthyrare som är aktiva under denna period. När intensiteten lagt sig finns nu utrymme för utvecklingsarbete, vi kollar på förbättringar av tjänst för kommande säsonger och är mycket tacksamma för de feedback vi tidigare fått från er som hjälper oss i detta arbete framåt.  

Under sommarmånaderna juni, juli och augusti har vi haft absolut flest besökare från Sverige. Men även besökare från England, Tyskland, Nederländerna och Danmark har varit många. Antalet utländska besökare är fortsatt färre än dem var innan pandemin och de svenska besökarna ökar fortsatt stadigt.

Våra absolut populäraste orter under sommaren 2021 var Gotland, Öland, Västkusten och Skåne. Som nämnt ovan ser vi samtidigt en tydlig trend att allt fler mindre orter blivit populärare och att bokningarna över sommaren varit mer spridda över hela landet än tidigare år. Vår tolkning är att detta är en trend skapad av pandemin. 

Många bokningar har gjorts på orter som Byxelkrok, Mölle, Mora, Motala, Tjörn och Ljungdalen. 

Inför höstens vandringar i skog och mark toppar som vanligt fjällorter som Vemdalen, Åre, Ljungdalen, Borgafjäll och Sälen. 

Hitta oss och inspiration till kommande resor på vår Instagram @stugkanslan

Dela även gärna med er av er bästa #stugkänsla och tagga oss i era bilder. Det älskar vi!

Mangopay
Stripe
BankID
Visa MasterCard
Omocom